"TIMI" PREPRODAVAO GORIVO: Pod lupom istražitelja poslovna saradnja Miloša Medenice i Dragana Bokana

S. ĐOKIĆ

12. 05. 2022. u 07:51

SPECIJALNO tužilaštvo, kako je "Novostima" potvrdilo više izvora iz istrage, ispituje da li je prethodnih godina bilo zloupotrebe tokom poslovne saradnje između kompanije "Voli trejd", vlasništvo biznismena Dragana Bokana sa firmom "Timi", Miloša Medenice - sina nedavno uhapšene bivše predsednice Vrhovnog suda Vesne Medenice.

ТИМИ ПРЕПРОДАВАО ГОРИВО: Под лупом истражитеља пословна сарадња Милоша Меденице и Драгана Бокана

Miloš Medenica, Vesna Medenica, Dragan Bokan, Foto P. Milošević/MANS/ arhiva/

Kako navode isti sagovornici, pomenutom tužilaštvu dostavljana je dokumentacija iz koje proizlazi da je Bokan, tokom tri godine poslovanja, uplatio firmi "Timi" oko 1,79 miliona evra. Tokom 2015. godine firma "Voli trejd" kupila je od kompanije "Timi" gorivo u iznosu od 542.422 evra, u 2016. godini evidentiran je iznos od 534.900, a 2017. godine 715.461 evro.

Prema dostavljenoj dokumentaciji, Bokan je kupovao od Medenice gorivo iz "druge ruke".

Podaci pokazuju da se kompanija "Timi" zapravo tih godina bavila preprodajom goriva, koje je navodno nabavljala prvenstveno kod kotorske kompanije "Mivis", koja je u vlasništvu Vuksana Kašćelana.

U evidenciji dobavljača upisano je da su od kotorske firme "Mivis" 2015. godine otkupili gorivo vrednosti 1.124.132 evra, a 2016. godine 908.267 evra.

Sagovornici pojašnjavaju da je reč o dokumentaciji koja je 2018. godine dostavljena vladinom Investiciono-razvojnom fondu kako bi kompanija "Timi" mogla da dobije kredit od oko 195.000 evra za refinansiranje kredita dobijenog kod Prve banke, u kojoj je pojedinačno najveći akcionar Aco Đukanović, brat predsednika države Mila Đukanovića.

U dokumentaciji dostavljenoj IRF-u, nema ugovora potpisanih između firme "Voli trejd" i "Timi", takođe nisu dostavljene ni kopije faktura u vezi sa novčanim transakcijama te dve kompanije. Zanimljivo je da ta dokumentacija nije ni bila potrebna kako da bi kredit bio razmatran.

KUPCI I TAKSISTI

MEĐU kupcima kompanije "Timi", osim firme "Voli trejd", evidentirana je i taksi firma Royal Plus, vlasnika Aleksandra Vujovića, a koja je ranije imala ugovor sa Aerodromima Crne Gore (AMCG), zbog kojeg su protestvovali predstavnici nekoliko taksi udruženja.

Firma Royal Plus samo tokom 2017. godine kupila je od kompanije Miloša Medenice gorivo vredno 379.507 evra.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)