KNEŽEVIĆ: I dok su se jurili Srbi i Rusi po Crnoj Gori, neko je spaljivao zaplenjene cigarete

V.K.

07. 10. 2022. u 14:29

PREDSEDNIK odbora za bezbednost i odbranu Milan Knežević na sednici ovog skupštinskog tela koja je u toku komentarisao je proterivanje ruskih diplomata, ali i proterivanje srpskog ambasadora u Crnoj Gori.

КНЕЖЕВИЋ:  И док су се јурили Срби и Руси по Црној Гори, неко је спаљивао заплењене цигарете

Milan Knežević, Foto Skupština CG printskrin

- U međuvremenu, čim se pojavila informacija o proterivanju ruskih diplomata i zabrani ulaska Vladimiru Božoviću, ODT saopštava da su pušteni ruski agenti koji su uhapšeni i da će se postupak protiv jednog od njih voditi pred Osnovnim tužilaštvom a ne Specijalnim tužilaštvom jer je čovek posedovao neki pištolj i municiju, a čini mi se da u Crnoj Gori svako danas ima po jedan pištolj - kazao je Knežević.

- I dok su se jurili Srbi i Rusi po Crnoj Gori, neko je spaljivao zaplenjene cigarete, ali na način da je u tim visokim pećima spaljivano samo onoliko koliko jedan običan pušač popuši u toku dana. Ostalo je procenjeno da treba da se švercovano izveze iz Crne Gore gde su potrebe za pušenje očigledno mnogo veće, a nama, po pravilu, ostanu pikavci. Tako smo imali dva kamiona koja su krenula na dugo putovanje ka Nikšiću uz pratnju policije i desilo se da je jedan od tih kamiona iščeznuo i nije stigao do Nikšića gde je ritualno obavljeno spaljivanje u prisustvu najviših državnih funkcionera. Kada je priveden ili pozvan na informativni razgovor direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević i kada je počelo hapšenje zaposlenih u UPC, opet su počele međusobne optužbe, zaboravili smo na ruske i srpske agente i sad imamo novi politički folklor gde potpredsednik Vlade optužuje predsednika Vlade da je povezan sa švercom cigareta, a predsednik Vlade optužuje potpredsednika Vlade da su oni kreatori afere koja se odnosi na zaplenu cigareta. Ako tome dodamo i intervju Rada Miloševića gde optužuje ANB i Raška Konjevića da stoje iza akcije koja ima za cilj podrivanja ugleda Vlade i Dritana Abazovića, a i jučerašnji stav Ranka Krivokapića da je potpisaivanje Temeljnog ugovora dovelo do toga da će Crna Gora biti najgore ocenjena u evropskim procesima, onda smatram da je održavanje sednice odbora neophodno - kazao je Knežević.

BONUS VIDEO - SPECIJALNIM AVIONOM DO KATARA: Pogledajte kako izgleda avion za argentinske navijače

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna