DA MIR NAĐE 350 NEVINO UBIJENIH MLADIĆA: Nova srpska demokratija povodom sutrašnjeg parastosa krnovskim mučenicima

V.K.

14. 10. 2022. u 14:03

PARASTOS za 350 omladinaca Gvozdenog puka na Krnovu kod Nikšića, 25. avgusta 1944. godine, koje su ubili pripadnici Sedme crnogorske brigade, održaće se u subotu.

ДА МИР НАЂЕ 350 НЕВИНО УБИЈЕНИХ МЛАДИЋА: Нова српска демократија поводом сутрашњег парастоса крновским мученицима

Novosti Redakcijska App

Tim povodom oglasio se funkcioner Nove srpske demokratije Ilija Miljanić, koji je izjavio da „krnovska kasapnica i žrtve mladića iz Lješanske nahije, Bjelopavlića, Zete, okoline Podgorice, koji praktično život nisu omirisali“, ne sme da prekrije veo zaborava, već da se njihove kosti, razasute po ovoj planini, njenim jamama i vrtačama, saberu i dostojno sahrane.

- Priča se da između Ćeranića gore i Ostrvice, između Ržanih polja i mesta Rudi Do, Jugovića kosa, Jugovića dolu zatrpana tela mladića sa nepunih dvadeset leta. Iako većina od njih gotovo da život nije omirisala, prokazani su kao narodni neprijatelji i ubijeni. Mnogo smo suza prolili na tuđim grobovima, a nad nevinim kostima divnih momaka ćutali 78 godina. I evo preko parastosa pokrećemo inicijativu da se napravi memorijalni sabirni spomenik maloletnicima od komunističkog zločina - rekao je Miljanić.

Kaže da je "Nebeski mitropolit Amfilohije imao na umu da ovu krnovsku golgotu vazdigne kao što je vazdigao 720 hramova širom Crne Gore."

- Možda dođu vremena da iz krnovskih vrela izađu kosti beskućnih mladića (bez  roditeljskog groba) na videlo montenegrinsko-evroatlanske smutne najamnine okupirane Nato trupama. Utroba krnovskoga mraka još nosi decu bez uranka i čeka Miloše, Jovane, Save, Vujadine, Marka da uzore krnovske dolove i da konačno najmiliji suzama svojim nakvase crne kosti koje zemlja isisava više od 78 leta. Sedamdeset osam godina napaćene majke čekaju utrobu zemljice crne da im prokažu milosne sinove i da pronađu desnu ručicu za ljubav vaznesenja za koju su dali svoje mlade živote. Večna im slava i da konačno ugledaju svetlo iz tamnog ponora krnovske taštine, da poljube najmilije i konačno se otkače crvenog božura i presele u večni sabirni počinak koje će najmiliji konačno posećivati i paliti sveće za večni razgovor neprolaznosti - zaključio je Miljanić. 

BONUS VIDEO- KRAJ NA VEŠALIMA: Najveće suđenje 20. veka ratnim zločincima održano je u Nirnbergu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ISPROBAJTE IKEA KREATIV: Uz pomoć veštačke inteligencije i 3D tehnologije kreirajte svoj idealni životni prostor