SRAMOTA U CRNOJ GORI: Ukinuto zadržavanje osumnjičenom za napad na Kneževića

V.K.

08. 12. 2022. u 11:36

OSNOVNI sud u Podgorici ukinuo je rešenje o zadržavanju Ivana Gardaševića, osumnjičenog za napad na jednog od lidera Demokratskog fronta Milana Kneževića.

СРАМОТА У ЦРНОЈ ГОРИ: Укинуто задржавање осумњиченом за напад на Кнежевића

Foto: Printskrin

U saopštenju se navodi da je uvidom u video-snimak utvrdio da nema sumnje da je Gardašević pretio Kneževiću. Sudija za istragu nalazi da nema osnovane sumnje da je Gardašević Kneževiću uputio bilo kakve, a kamoli kvalifikovane pretnje, što je bitni element bića krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti, za koje se tereti, navodi se u saopštenju sudije portparola Osnovnog suda Ivane Bečić.

Ivanu Gardaševiću se stavlja na teret krivično delo ugrožavanje sigurnosti, na štetu Milana Kneževića.

- Međutim, kako ovo krivično delo čini onaj ko ugrozi sigurnost nekog lica pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, a kako je Milan Knežević policijskim službenicima u svojoj izjavi jasno naveo da nije čuo da mu je neko pretio smrću ili slično, a jeste mu uputio reči "Pipune", a nakon što ga je ovaj upitao da li ima neki problem, osumnjičeni mu je odgovorio "Ima, mnogo ti lepa glava", upućujući mu pritom i psovke, sudija za istragu je našao da nema osnovane sumnje da je ovom prilikom Kneževiću upućena bilo kakva, a kamoli kvalifikovana pretnja da će napasti na njegov život ili telo, navodi se u saopštenju.

- Takođe se na snimcima video-nadzora uočava kako Dušan Knežević, vozač i obezbeđenje Milana Kneževića iniciraju fizički sukob sa Gardaševićem, koji je taj sukob prethodno pokušao da izbegne, udaljavajući se. Iz navedenih razloga sudija za istragu nalazi da u rešenju o zadržavanju Gardaševića nema razloga o činjenicama koje upućuju na postojanje osnovane sumnje da je isti učinio krivično delo ugrožavanje sigurnosti, odnosno nije navedena nijedna pretnja, koja je upućena ovom prilikom Milanu Kneževiću, a što je bio zakonski uslov za zadržavanje ovog osumnjičenog - navodi se u saopštenju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati