HIPOTEKE PROŠLOSTI UZUMAJU DANAK: Vlada zakazala sednicu Skupštine opštine Bar

B. DABIĆ

08. 12. 2022. u 21:24

NA današnjem zasadanju Vlada Crne Gore je zakazala sednicu Skupštine opštine Bar za 16. decembar.

ХИПОТЕКЕ ПРОШЛОСТИ УЗУМАЈУ ДАНАК: Влада заказала седницу Скупштине општине Бар

Foto: B.Dabić

- Sednica je zakazana zbog toga što nije ispoštovana procedura koja se odnosi na član 39. Zakona o loklanoj samoupravi - kazao je  ministar javne uprave Marash Dukaj.

Premijer Dritan Abazović naveo je da Vlada preduzima „Zakonom predviđene stvari“.

Podsetimo, konstitutivna sednica SO Bar na kojoj su verifikovani mandati odbornika u loklanom parlamentu započeta je 25. novembra.

Sednicom je presedavao najstariji odbornik Bećir Berjašević (SD). Nakon izveštaja predsednika OIK Bar Dragana Simovića i verifikacije odborničkih  mandata, Berjašević je prekinuo sednicu.

Druga tačka dnevnog reda konstitutivne sednice Izbor predsednika Skupštine opštine Bar  nije razmatrana, jer, kako je rekao presedavajući Berjašević, „nije dobio nijedan prijedlog za predsednika Skupštine opštine, pa će se o tome raspravljati na nastavku  sjednice“.

Lokalni izbori u Baru održani su 23.oktobra.

Za pregovarački sto zvanično nisu sele partije koje bi mogle formirati vladajuću većinu. Bar je nakon poslednjih loklanih izbora, 23.oktobra, ostao jedina opština u kojoj je Demokratska partija socijalista imala šansu da formira vlast sa dosadašnjim kolacionim partnerom Socijaldemokratama. Koalicija Zajedno za Bar – Dušan Raičević/Demokratska partija Socijalista, Socijaldemokratska partija, Liberalna partija – 8.267 glasova – (15 odbornika) sa četiri odbornika SD teoretski imaju većinu, ali “hipoteke prošlosti” u prethodnom mandate očigledno su ozbiljna barijera tako da mesec i po dana nakon izbora Bar je bez formirane vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

VAŽIO JE ZA GOSPODARA CRNE GORE: Pamtiće se njegove reči sa Giškine sahrane - Ko je bio Brano Mićunović? (FOTO/VIDEO)