A TOMPSON MU NIJE SMETAO: Reakcija na sramne reči Duška Markovića

Novosti online

11. 01. 2023. u 14:50

DUŠKO Marković, nekada uspešan igrač FK Srbija iz Kragujevca, ali i neuspešan premijer, oglasio se danas izrazivši konsterniranost zbog nastupa pevačice Danice Crnogorčević, popularne širom Balkana, na Badnje veče u Podgorici. Veliko je pitanje šta je skandalozno, ocenio je danas analitičar Bojan Panaotović.

А ТОМПСОН МУ НИЈЕ СМЕТАО: Реакција на срамне речи Душка Марковића

Duško Marković / Foto Tviter

Dakle, nastavio je Panaotović,  skandalozna je izvedba Crnogorčevićeve, a nisu skandalozni korupcija neslućenih razmera i mafijaški klanovi o kojima alarmiraju svi, od Stejt departmenta, preko EU, do domaćih nevladinih organizacija. Marković se uoči sudbonosnih izbora 2020. godine „proslavio“ izjavom u kojoj je suština bila ta da će srpski popovi biti strpani na traktore i poslati u Srbiju.

Šta je narod o takvim izjavama kao i o Zakonu o slobodi veroispovesti mislio,naveo je Panaotović, Marković je video na izborima. I to ne samo onim 30. avgusta već i na svim koji su sledili, zaključno sa onima u Podgorici gde je Vukovićeva lista doživela debakl.

- Znamo da su organi Markovićeve vlade hapsili političke neistomišljenike, poslanike, privodili mitropolita Amfilohija i hapsili tada episkopa Joanikija, tako da nema sumnje da bi Marković, da je na vlasti i da može, hapsio i Crnogorčevićevu.- kazao je Panaotović.

On je zatim podsetio na  Heraklitove reči: „Ne možeš se dva puta okupati u istoj reciˮ i zaključio da je prošlo vreme hapšenja, progona, šikaniranja i zabrane ulaska u zemlju umetnika, pesnika, sveštenih lica… Dodao je da se racionalnom čoveku nameće  logično pitanje – zar Marković i njemu slični, videvši da je takva politika doživela fijasko i da narod ne želi da je podrži, ne mogu da pronađu drugačije modele, već insistiraju na utabanoj stazi propasti i poraza ?

Osvrt na Markovićevu izjavu, Panaotović je završio rečima:

- No uzmimo da se nekim svetskim čudom, hipotetički, Marković vrati na vlast i pohapsi Danicu i njoj slične, jamačno bi sutradan plate i penzije bile uvećane za 50 odsto, turistička sezona bi doživela neslućeni rast u brojkama, stekli bi se uslovi da se Ustavni sud kompletira i počne da radi, Crna Gora bi promptno ušla u EU i zavladali bi međunacionalna harmonija i sklad! Šalu na stranu, možda je u ovom nastupu veterana Duška Markovića najskandaloznije to što je ćutao kao zaliven kada je javni servis za vreme njegove vlade pustio Tompsona u udarnom terminu. Tompsona koji veliča klanje Srba i preti da će ustaška ruka stići i do Srbije, dočim mu je Crnogorčevićeva izazvala strah i drhtanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MONSTRUOZNO! Opozicionar priželjkuje ubistvo Danila Vučića i opisuje kako bi ga mučio (VIDEO)