MITROPOLIT JOANIKIJE: Cilj da sa Kosova proteraju ceo srpski narod

V.K.

29. 01. 2023. u 23:33

MITROPOLIT crnogorsko – primorski Joanikije kazao je danas, tokom službe u Cetinjskom manastiru, da nije “samo cilj osnivanje države Kosovo pod pritiskom” već da se “progna ce srpski narod sa Kosova”.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ:  Циљ да са Косова протерају цео српски народ

Mitropolit Joanikije u Matici srpskoj, Foto B. Lučić

- A na Kosovu i Metohiji dokle se govori o miru i demokratiji i o tome da Srbija treba da pokloni veliki i veoma značajni deo svoje teritorije i da se tako, pod pritiskom, po diktatu formira nova država, za to vreme se puca na decu, i to na verske praznike. I eto, takva je pravda ovoga sveta. Ne poštuju se najveće odluke Ujedinjenih nacija. I bombardovanje je bilo bez odobrenja Saveta bezbednosti. Ali, naše je da se Bogu molimo i za Kosovo i Metohiju, za naš razapeti narod tamo, za našega Vladiku Teodosija i sveštenstvo i monaštvo- poručio je mitropolit Joanikije, dodajući da nije samo cilj osnivanje države "Kosovo" pod pritiskom, što ne bi  donelo nikakvog mira. - I znaju oni to dobro. Cilj je da se progna ceo srpski narod sa Kosova i Metohije.

On se osvrnuo i na dešavanja u Ukrajini, gde Ukrajinska crkva trpi nedaće sa svojim narodom.

- Prvo su podele počele u samoj Ukrajini. Međutim, ima ko o tome da priča i govori. Ali prošlo je nekako nezapaženo da su još i ranije Ukrajinskoj pravoslavnoj crkvi otimani hramovi od strane raskolnika - podsetio je Joanikije.

On je dodao da su sada raskolnici zajedno sa vlastima Ukrajine došli do kijevskoo-pečerske lavre, jedne od najvećih pravoslavnih svetinja na planeti.

-Uzeli su dva velika hrama. Prvo ih je oduzela država, pa ih onda predala raskolnicima. A to nam zvuči poznato. Tako je ovde trebalo to da bude, tako su i ovde zamišljali, pa im nije uspelo, hvala Bogu- rekao je mitropolit.

 

 

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO PAKAO Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

MILENA JE KUPILA GARNITURU, A ONDA JE USLEDIO "PAKAO" Saloni nameštaja probijaju rokove za isporuku - Kupci krevet sanjaju, na podu spavaju

DA useljenje u stan može da se oduži, a da majstori, angažovani na renoviranju ili adaptaciji, nisu nimalo krivi za to, najbolje znaju potrošači prilikom kupovine nameštaja. Sve je više primedaba građana na neažurnost i neodgovornost salona, jer probijaju dogovorene rokove dostave. Još veća muka od toga je što se neretko događa da kupljeni komadi stignu sa greškom, pa to dodatno produžava čekanje. Savet znalaca iz oblasti zaštite prava potrošača je da reklamacije trgovcima upute pisanim putem. Ako to ne pomogne, sektor tržišne inspekcije pri Ministarstvu unutrašnje i spoljne trgovine sledeća je adresa.

05. 07. 2024. u 08:36

Komentari (0)

NIJE SAMO KOLENO PROBLEM! Novak Đoković otkrio i ovo na Vimbldonu!