POSLANICI ĆE GLASATI 27. FEBRUARA: Izabrani kandidati za sudije Ustavnog suda

I. D. S.

07. 02. 2023. u 13:36

Ustavni odbor crnogorskog parlamenta izabrao je četiri kandidata za sudije Ustavnog suda, te će se plenum 27. februar izjašnjavati o Snežani Armenko, Dragani Đuranović, Faruku Resulbgoviću i Momirki Tešić.

ПОСЛАНИЦИ ЋЕ ГЛАСАТИ 27. ФЕБРУАРА: Изабрани кандидати за судије Уставног суда

skupština.me/printskrin

Kandidatkinje Đuranovićeva i Armenko su dobile svih 13 glasova "za", dok je Momirka Tešić imala 12 glasova "za", a jedan poslanik je bio uzdržan. Parlamentarna većina još ranije je postigla saglasnost da se za potencijalne sudije biraju tri kandidatkinje, a na današnjoj sednici Ustavnog odbora većinu glasova je dobio i Faruk Resulbegović koji je dobio sedam glasova "za", dok su članovi Odbora iz DPS i LP bili uzdržani.

Konačnu odluku donosi crnogorski parlament dvotrećinskom, odnosno tropetinskom većinom glasova poslanika.

Na poslednjem glasanju u parlamentu niko od četiri predložena kandidata za sudije Ustavnog suda nije dobio potrebnu većinu, ni u prvom ni u drugom krugu glasanja, a ustavni sud u blokadi je od septembra prošle godine.

BONUS VIDEO - ANKETA: Šta mislite o inicijativi Danice Grujičić da se zabrani pušenje u zatvorenom prostoru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki