RADU MILOŠEVIĆU PRETI UBICA? Tužilaštvo proverava tvrdnje premijera Dritana Abazovića

S.Đ.

14. 02. 2023. u 15:50

OSNOVNO državno tužilaštvo u Podgorici proverava tvrdnje premijera u tehničkom mandatu Dritana Abazovića, da pritvorenik Mario Milošević preti bivšem direktoru Uprave prihoda i carina i visokom funkcioneru URA, Radu Miloševiću

РАДУ МИЛОШЕВИЋУ ПРЕТИ УБИЦА? Тужилаштво проверава тврдње премијера Дритана Абазовића

Rade Milošević, Foto V. K.

. To je "Novostima" potvrđeno iz tog tužilaštva.

- Radu Miloševiću preti ubica Mario Milošević. Sve što se desilo od trenutka afere šverca cigareta, upereno je samo protiv mene i Vlade. Očekujem da naši organi zajedno sa Europolom otvore Pandorinu kutiju. Što se dešava u zatvoru mene ne interesuje, zanima me samo ono što se dešava u Vladi - kazao je Abazović, ističući da je Vlada ušla u obračun sa ljudima koji imaju više novca nego državni trezor.

Premijer u tehičkom mandatu osvrnuo se i na slučaj navodnog pronalaska manje količina marihuane u ćeliji u kojoj se nalazi bivši direktor Uprave prihoda i carina Rade Milošević, u Istražnom zatvoru u Spužu.

- To nije pitanje za mene. Jeste moj partijski kolega i bio je državni funkcioner, ali niko nikad nije dobio mandat da radi nešto protivzakonito. Videćemo šta će biti u tom slučaju. Meni je od početka sve to sumnjivo. On nije sam, tamo je više osoba - kazao je on.

TESTOVI NEGATIVNI?

PREMA pouzdanim saznjima "Novosti", nakon što je navodno pronađena manja količina marihuane u sobi koju uhapšeni direktor Uprave prihoda i carina deli sa još četiri osobe, obavljeno je testiranje svih stanara te ćelije, a koje je pokazalo da su negativni. S druge strane, tvrdi naš sagovornik, tek treba da bude izveštačena materija koja je pronađena pretresom ćelije.

Abazović je istakao da je Vlada ušla u obračun sa ljudima koji imaju više novca nego državni trezor.

Dok se ispituju Abazovićeve tvrdnje, u podgoričkom Višem sudu juče je opet odložen nastavak suđenja okrivljenom Mariju Miloševiću zbog optužbe da je 10. oktobra 2016. godine ubio Cetinjanina Radomira Đuričkovića. Glavni pretres je odložen za 20. februar na zahtev advokatice Bojane Maslovar, koja odnedavno brani optuženog Miloševića.

PRITVORENICI NEGIRALI PRETNjE

SVI pritvorenici, među kojima su i Rade Milošević i Mario Milošević, negirali su da su prošlog četvrtka, razmenjene pretnje i uvrede. To je saopšteno iz Uprave za izvršenje krivičnih sankcija nakon što su mediji objavili tvrdnje odlazećeg premijera Dritana Abazovića - o pretnjama bivšem direktoru Uprave prihoda i carina. Četiri pritvorenika su se šetala u otvorenom prostoru u posebnom delu zatvora. Tokom trajanja šetnje, službenik obezbeđenja čuo je povišene glasove, odnosno kratkotrajnu glasnu komunikaciju između nekog od pritvorenika koja su šetali sa nekim od pritvorenika u sobi. Zbog udaljenosti na kojoj se nalazio, službenik obezbeđenja nije mogao jasno da čuje reči koje su razmenili.

 

Ona je postavljena po službenoj dužnosti, nakon što je prethodno obelodanjeno da je njegova prva advokatica Natalija Karadžić Perković imala skaj-komunikaciju tokom koje je svom klijentu sređivala alibi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL! SPAJIĆ JAVNO PRIZNAO: Nikakav problem nije, glasaćemo za Rezoluciju o genocidu u Srebrenici