SEDNICA DRŽAVNE IZBORNE KOMISIJA CRNE GORE: O Spajiću, kada podnese kandidaturu

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 02. 2023. u 14:42

NAKON pravog političkog ''zemljotresa'' u Crnoj Gori, koji je izazvala vest da je RIK Srbije, na zahtev DIK Crne Gore, poslala dopis u kome se kaže ''da lice Milojko Spajić uvidom u navedenu evidenciju ima prijavljeno prebivalište u Beogradu, Opština Zvezdara, ulica Topalovićev'', uz konstataciju da se Andrija Mandićnenalazi u evidenciji prebivališta i boravišta u Srbiji, danas je DIK Crne Gore odlučila da se o svemu raspravlja kada Spajić podnese kandidaturu za predseničke izbore.

СЕДНИЦА ДРЖАВНЕ ИЗБОРНЕ КОМИСИЈА ЦРНЕ ГОРЕ: О Спајићу, када поднесе кандидатуру

logo Novosti

Naime, DIK nije usvojila predlog da se akt koji su dobili od RIK-a u vezi prebivališta Milojka Spajića i Andrije Mandića, uputi MUPCrne Gore, jer je ''za'' bilo pet članova, jedan protiv, i pet uzdržanih...

Članovi DIK nisu raspravljali o odgovoru Republičke izborne komisije Srbije na zahtev DIK-a da im se dostave informacije da li Andrija Mandić i Milojko Spajić imaju prebivalište i biračko pravo u Srbiji, a predsednik DIK Nikola Mugoša podsetio je da su od RIK-a tražili navedene podatke, rekavši da je kandidatura Mandića utvrđena od strane DIK-a, a da Spajić nema formalno pravni status kandidata, odnosno nije zvanično podnešena kandidatura.

Na sednici je dobar deočlanova DIK konstatovao da ne treba otvarati raspravu u vezi Spajića uz obrazloženje da o tome treba raspravljati kada kandidatura bude zvanična.
-Mislim da bi danas bilo suvišno otvrati raspravu jer mi nemamo u procesu kandidaturu bilo kojeg kandidata pa ni Spajića, pa bi po meni bilo suvišno da otvaramo raspravu na tu temu a nismo procesno krenuli u razmatranje kandidature, kazao je član DIK Milisav Ćorić, što je bilo jedino logično rešenje,mada,  prema najavama iz pokreta Evropa sad Spajić će podneti kandidaturu za izbore u Crnoj Gori.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

MLADIĆI ROĐENI OVE GODINE ĆE PRVI U VOJSKU: General Mojsilović otkrio sve detalje o služenju vojnog roka

NAČELNIK Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović rekao je u emisiji "Takovska 10" da Srbija kasni sa uvođenjem obavezne vojne obaveze. Suština je da se izgradi odbrambeni kapacitet Srbije, svaki dan i svaku godinu koju čekamo, gubimo generacije mladih vojnika, rekao je general Mojsilović. U jednoj klasi računamo do 20.000 vojnika-regruta, na godišnjem nivou, dva i po meseca po pet hiljada njih u jednoj klasi, odnosno ciklusu, rekao je Mojsilović uz napomenu da će prvo biti regrutovani mlađi vojnici, počev od 2006. godišta.

25. 09. 2024. u 22:01

Komentari (0)

Da li znate šta su privatni dani na poslu i koja kompanija nudi ovaj benefit?