IZ POKRETA EVROPA SAD OPREČNO O KANDIDATURI MILOJKA SPAJIĆA: Spajić i pokret bez potrebne odgovornosti, ali optužuje DPS i DF za zaveru!

Марија Стевановић
Marija Stevanović

17. 02. 2023. u 11:38

U CRNOJ GORI se gotovo iz sata u sat komplikuje položaj lidera Pokreta Evropa sad Milojka Spajića, kandidata za predsedničke izbore koji će biti održani 19. marta, a danas su iz ove političke grupacije stigla dva oprečna saopštenja.

ИЗ ПОКРЕТА ЕВРОПА САД ОПРЕЧНО О КАНДИДАТУРИ МИЛОЈКА СПАЈИЋА: Спајић и покрет без потребне одговорности, али оптужује ДПС и ДФ за заверу!

Foto Arhiva Novosti

Zamenik predsednika Pokreta Evropa i nosilac liste te partije na lokalnim izborima u Podgorici koji će uskoro postati gradonačalnik Glavnog grada Jakov Milatović saopštio je da ni lider tog pokreta Milojko Spajić ni Evropa sad kao partija nisu pokazali potrebnu dozu odgovornosti.

- Mislim da je cela situacija ispala puno gora nego što možda i jeste. Nažalost, ni gospodin Spajić ni mi kao partija nismo pokazali potrebnu dozu odgovornosti da adekvatno upravljamo situacijom. Relativizovati sve ovo je pogrešno ponašanje, koje nije u skladu sa vrednostima koje promovišemo. Jedino ispravno je izvinjenje građanima od kojih neki, s pravom, smatraju da su obmanuti, napisao je Milatović na Tviteru.

On je dodao da mora da prizna da nije srećan zbog svega.

-Ali i dalje verujem da je Pokret Evropa sad, kao i gdin Spajić, uz sve naše mane, ali i vrline, najbolja ponuda na političkoj sceni. Moramo naučiti iz greške, i nastaviti da radimo za bolju, bogatiju i pravedniju Crnu Goru, zaključio je Milatović.

Iz Pokreta Evropa sad stigle su, nakon Spajićeve kandidature podnesene u četvrtak veče, čemu su prethodila saznanja o njegovoj prijavi boravišta u Beogradu ali i državljanstvu Srbije - optužbe.

- Članovi DIK-a iz DPS-a i DF-a pregovaraju kako da diskvalifikuju kandidata Evrope sad!, koji ispunjava sve zakonske uslove za predsedničku kandidaturu.

Postoje tri scenarija koja se dogovaraju. Prvi je da DF bude navodno uzdržan. Drugi, da članovi iz DF-a ne prisustvuju sednici. I treći da prljavi posao u ime njih odradi neko od preostalih članova DIK-a, kako bi pred javnošću ovog puta DF ostao čist, tvrde iz Pokreta Evropa sad pred sednicu DIK koja bi trebalo da bude održana sutra.
- Dakle, onaj član koji bude protiv kandidature ili uzdržan, te ne bude prisustvovao sednici, odigraće na račun razrađenog scenarija. Od 11 članova, odluku o kandidaturi donosi većina prisutnih.
Imajući u vidu da su članovi DIK-a iz redova DPS-a i DF-a već jednom zajedno i po dogovoru nezakonito uvukli u celu priču organe drugih država, te imaju selektivan odnos prema predsedničkim kandidatima, onda nas ni ubuduće neće čuditi zajednička saradnja i odluke nauštrb zakona Crne Gore, kažu iz Pokreta Evropa sad.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RONALDOVA ŽENA NIKAD IZAZOVNIJA: Lepa Georgina mamila uzdahe na Evropskom prvenstvu (FOTO)