PORUKA SPP MILU ĐUKANOVIĆU: Bošnjaci nisu po tvojim džepovima, već na svetloj stranici političke scene Crne Gore

M. D.

20. 03. 2023. u 12:36

POTPREDSEDNIK Stranke pravde i pomirenja (SPP), Mesko Đurđević ocenio je kao užasnu, neljudsku poruku Mila Đukanovića nakon evidentnog poraza na izborima kako „zna gde su džepovi podrške koje treba aktivirati u drugom krugu“.

ПОРУКА СПП МИЛУ ЂУКАНОВИЋУ:  Бошњаци нису по твојим џеповима, већ на светлој страници политичке сцене Црне Горе

Foto: RTV "Pljevlja"

-Ciljajući na slabu izlaznost (čitaj podršku njemu) u opštinama gde dominantno žive Bošnjaci, ali još više na dijasporu, koja je opet dominantno bošnjačka, siguran je dokaz poraza jedne anti bošnjačke, anti crnogorske, antisrpske, antigrađanske, anticivilizacijske politike, koju personifikuje upravo Đukanović. Ima li neko da javi Đukanoviću da Bošnjaci više nisu u njegovom džepu, kao sića za potkusurivanje, već na glavnoj političkoj pozornici u Crnoj Gori - kaže Đurđević.

On dodajr da dobronamerni prema svojoj državi Crnoj Gori, prema svim njenim građanima, ma kako se izjašnjavali, ali i odlučni da nikada više ne dozvole da političari poput Đukanovića manipulišu verskim, nacionalnim ili građanskim osećanjima Bošnjaka ali ni osećanjima drugih naroda.

-Da nikada više ne dozvole da ih neko zarad ličnog ili partijskog intresa gura u džepove i vadi po potrebi. Da nikada više ne dozvole da ih neko ograničava u razvoju, da im oduzima slobodu, nacionalni identitet, da ih proćeruje, deportuje, ubija - kaže Đurđević.

On ističe da je Đukanović plašio Bošnjake promenom vlasti, plašio ih je grafitima, bombama, hapšenjima, gašenjem partija, nametanjem kontrole političke misli, siromaštvom i izolacijom.

-Ali nije uspeo.One koje je najviše degradirao i ugnjetavao, došli su mu političke glave - smatra Đurđević.

Prema njegovim rečima SPP je od osnivanja ukazivao na retrogradni ulogu Đukanovića i uprkos potpunoj medijskoj blokadi uspevao da saopšti slobodnu bošnjačku misao, da podrži obespravljene kako narode tako i pojedince. I nikada nije podlegao pritisku i ucenama. Đurđević kaže da je SPP 2020. godine koaliciji Crno na bijelo donio ključne glasove za uzimanje četvrtog mandata koji je srušio Đukanovića.

- SPP je mimo svih projekcija i dilova hrabro i časno podržao Jakova Milatovića, budućeg predsednika Crne Gore. SPP će u budućnosti još snažnije doprinositi demokratskom, ekonomskom i društvenom razvoju Crne Gore, svoje Crne Gore kao punopravne članice Evropske Unije u kojoj vladaju pravo i pravda - zaključio je Mesko Đurđević, potpredsednik Stranke pravde i pomirenja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZAPAD TO NIJE OČEKIVAO: Vladimir Putin izdao naređenje zbog kog Rusija više neće biti ista