NAROD PAMTI JUNAKE: U Beranama još jedno sećanje na NATO agresiju na SRJ i borce pale u ratovima od 1991-1999 godine (FOTO/VIDEO)                                      

Марија Стевановић
Marija Stevanović

24. 03. 2023. u 13:10

PRE 24  godine bombardovana je SRJ. Prva žrtvaa pala ja u Danilovgradu, a potom još šest u Murini, među kojima je bilo troje dece.

НАРОД ПАМТИ ЈУНАКЕ: У Беранама још једно сећање на НАТО агресију на СРЈ и борце пале у ратовима од 1991-1999 године (ФОТО/ВИДЕО)                                      

Foto: M. S.

- Iako se stalno tvrdi da Crna Gora nije bombardovana od NATO, svi smo svedoci da to nije istina. Nadali smo se nekada da ćemo od vlasti uvažiti žrtve čija su imena upisana na ovom spomeniku, ali, nismo baš zadovoljni odnosnom prema njima i njihovim porodicama.

Ovo je pred spomenikom palim borcima Berana od 1990-1999 godine, kazao predsednik Udruženja boraca ratova od 1990. do 1999. godine Savo vučetić, nakon polaganja venaca i cveća na spomen obeležje palim junacima pred zgradom Opštine Berane, gde su građani Berana, čelnici Opštine, predstavnici političkih partija i NVO sektor obeležili još jednu godišnjica NATO agresije na SRJ i setili se svoja 24 građanina čija su imena upisana na spomeniku.

- Nadamo se da će ovaj narod smoći snage i shvatiti da se moraju poštovati lik i delo ljudi čija su imena upisana na ovom spomeniku. Ovde je vazda junaštvo bilo na prvom mestu, a izdajnici nikada nisu bili na ponos ovom društvu. Čini se da se sve to nekako okreće i da ta pohvale dezerterima i izdajnicima sve više dolaze do izražaja nego junaštvo naših žrtava, koje nećemo zaboraviti i kojima se ponosimo - kazao je Vučetić, koji je zatražio od vlasti više pažnje i poštovanja prema porodicama palih boraca.

BONUS VIDEO - DAN KAD SU POČELE DA PADAJU BOMBE: Širom Srbije i Crne Gore obeležavaju 24 godine od NATO agresije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POGINULE DVE OSOBE U TEŠKOJ NESREĆI: Crni bilans saobraćajke na crnogorskom primorju