KVAR, A NE POŽAR NA TRAJEKTU: Iz "Morskog dobra“ apeluju da se zaustavi negativna kampanja

V.V.

24. 03. 2023. u 14:38

NAKON što su pojedini mediji objavili da je na trajektu „30. avgust“ izbio požar i da je neizvesno kada će on početi da saobraća na relaciji Kamenari-Lepetane, oglasili su se nadležni i ovu informaciju demantovali.

КВАР, А НЕ ПОЖАР НА ТРАЈЕКТУ: Из Морског добра“ апелују да се заустави негативна кампања

Foto: JP Morsko dobro

U saopštenju JP „Morsko dobro“ je navedeno da požara nije bilo, došlo je do manjeg kvara usled čega se pojavio dim, ali vatre nije bilo niti je ugrožena bezbednost pešaka, ni vozila.

– Kao odgovorno preduzeće, u skladu sa redovnom procedurom koja se primenjuje u ovakvim situacijama, pozvali smo Vatrogasnu jedinicu Herceg Novi kako bi preventivno izašla na teren, a nakon čega je ustanovljeno da nije bilo potrebe za intervencijom. Takođe, tom prilikom je obavještena i Lučka kapetanija – navedeno je u saopštenju Morskog dobra.

Iz ovog preduzeća pozivaju sve medije u Crnoj Gori da ih pre plasiranja negativnih informacija, kontaktiraju kako bi dobili sve relevantne i pouzdane informacije, pa ne bi dolazilo do širenja dezinformacija i uznemiravanja građana.

– S obzirom da se proteklih mesec dana na maliciozan i tendeciozan način vode negativne kampanje na štetu Javnog preduzeća, kao što smo već mnogo puta istakli, Javno preduzeće radi sve u interesu građana, što će nastaviti da radi i u budućem periodu – ističu iz Morkog dobra.

Napominju da neće dozvoliti opstrukcijama ovakvog tipa da narušavaju kredibilitet Javnog preduzeća. Inače, zastoj u saobraćaju na prilazima trajektnom prelazu trajao je samo dok trajekt „Trideseti avgust” nije počeo ponovo da redovno saobraća.

Podsetićemo Morsko dobro preuzelo je obavljanje trajektnog prevoza od privatne kompanije „Pomorski saobraćaj“ Sada imaju dva trajekta od kojih „Vasilije“ radi 24 časa a prevoz će do 5. aprila biti besplatan. Nakon toga sledi dogovor sa hercegnovskom i tivatskom opštinom o nižim cenama i benefitima za stalne korisnike, vozila hitne pomoći, vatrogasaca, policije što u vreme Pomorskog saobraćaja nije primenjivano.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna