NOVCEM OD KOKAINA KUPOVALI GLASOVE? Za šta se terete uhapšeni crnogorski policajci (FOTO)

Novosti online

24. 03. 2023. u 15:51

GRUPA policajaca, navodnih saradnika mafije, novac stečen švercom kokaina koristila je da utiče na rezultate parlamentarnih izbora u avgustu 2020. godine, ali i da na čelna mesta u Upravi policije postavlja ljude od poverenja.

НОВЦЕМ ОД КОКАИНА КУПОВАЛИ ГЛАСОВЕ? За шта се терете ухапшени црногорски полицајци (ФОТО)

Printscreen/Libertas

 To se, između ostalog, navodi u spisima Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) po čijem nalogu je proteklih dana uhapšeno više policajaca osumnjičenih da su umesto za državu, radili za račun organizovanih kriminalnih grupa.

”Da novcem stečenim kriminalnom delatnošću na parlamentarnim izborima u avgustu 2020. godine u Crnoj Gori utiču da glasači ne ostvare svoje biračko pravo… Kupovali veće količine oružja i eksplozivnih materija, uticali na postavljanje njima bliskih lica na rukovodeće pozicije u Upravi policije”, piše u dokumentima SDT-a.

Prema dokazima do kojih je došlo Specijalno državno tužilaštvo, grupu policajaca – plaćenika mafije, 2019. godine formirali su Ljubo Milović (40), Mileta Ojdanić (51) i Radoje Zvicer (41).

Novac za kupovinu glasova uoči izbora

Istražitelji tvrde da su upravo njih trojica novac zarađen međunarodnim krijumčarenjem kokaina trošili da kupuju glasove, uoči izbora sledeće godine.

Njihovu ekipu terete da su sa saradnicima prošvercovali najmanje tri tone kokaina, zastrašivali pripadnike drugih kriminalnih klanova, svedoke i da su šefovima kavačkog kriminalnog klana prosleđivali poverljive informacije, javljali im da li se sprema nečije hapšenje, prenose Vijesti.

Uhapšeni Stojanović bio zadužen za lične karte

Okrivljeni Goran Stojanović imao je zadatak da kao policijski službenik… u cilju podrške jedne političke opcije, na parlamentarnim izborima u Crnoj Gori u avgustu 2020. godine, prenosi otkupljene lične karte i preuzima druge radnje po uputstvima i naredbama organizatora”, dodaje se u spisima.

Članovima policijskog narko-kartela SDT je označio i pripadnike nekadašnjeg Tima za podršku Sektora za borbu protiv organizovanog kriminala i korupcije – Ivana Stamatovića (40), Nebojšu Bugarina (43), Petra Lazovića (33), pripadnika Potražne jedinice policije Gorana Stojanovića (40), Miloša Mišurovića (41) i njihove kolege iz kotorskog Odeljenja bezbednosti Marka Novakovića (36), Ivana Nikolića (37) i Milana Popovića (40).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VUČIĆ RASTURIO LAŽI LAŽNE DRŽAVE U NJUJORKU: Istina o Kosovu i Metohiji odzvanjala salom - Priština stvara nepodnošljive uslove za život Srba