"AKO KOSOVO NIJE NAŠE, ŠTO NAM GA TRAŽE SVAKOG DANA?" Milan Knežević poslao snažnu poruku iz Crne Gore (VIDEO)

Novosti online

02. 06. 2023. u 15:15

NEKOLIKO hiljada građana Crne Gore sinoć je u Nikšiću na skupu koji je organizovala koalicija „Za budućnost Crne Gore“, a uz blagoslov episkopa budimljansko-nikšićkog Metodija, pružilo podršku stradalnom srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

АКО КОСОВО НИЈЕ НАШЕ, ШТО НАМ ГА ТРАЖЕ СВАКОГ ДАНА? Милан Кнежевић послао снажну поруку из Црне Горе (ВИДЕО)

Printscreen

Nosilac izborne liste koalicije „Za budućnost Crne Gore“ i predsednik Demokratske narodne partije Milan Knežević je poručio da bi mu prva odluka kao premijera Crne Gore bila poništenje odluke o priznanju lažne države Kosovo.

- Da li želimo da izvršavamo rukoljube u ambasadama, za kilo ministarske fotelje, dva deci heroina i 250 grama kokaina, ili ćemo da se krstimo pred našim ikonama, da pevamo pesme koje su pevali naši preci, kada su oslobađali i Crnu Goru i Srbiju, i naše sveto Kosovo i Metohiju, naš Jerusalim, od viševekovnih okupacija i vojski koje su harčile ovuda po prelepoj Crnoj Gori. Ako je Kosovo njihovo, zašto nam ga traže svakog dana? Ako je kosovski zavet mrtav, zašto vaskrsava svakoga dana? I kao što su hrišćani za vreme diktatora bacani u kavez sa lavovima, tako i naša stradala braća na Kosovu i Metohiji u ovom geopolitičkom, postbiblijskom dobu bivaju jedini pravi hrišćani koji ispred bodljikavih žica mole se Bogu čuvajući amanet i nas samih. Jer ako zvona ne zvone na Visokim Dečanima, ne mogu da zvone ni u Ostrogu, ni u Cetinjskom manastiru - istakao je Knežević.

On je poručio i da kralj Nikola nije u pesmi pevao: „ ...da viđu Madagaskar, Dubai, Bali i Tajland", već da vidi carski grad Prizren.

Lider Nove srpske demokratije i poslanik Andrija Mandić je istakao da je Kosovo ne samo srce Srbije već svakog čestitog i poštenog čoveka.

- Tadašnja Vlada Duška Markovića je donela sramnu odluku o priznanju tzv. Kosova, iako je 2/3 građana Crne Gore bilo protiv toga. Po ispitivanjima javnog mnjenja i danas se ništa nije promenilo - poručio je Andrija Mandić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (21)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima