POLICAJCU LISICE NA RUKE Uhapšen Jugoslav Raičević, osumnjičen da je član Šarićeve kriminalne grupe

S.Đ.

12. 07. 2023. u 11:15

BIVŠI šef Odseka za obezbeđenje ličnosti u Upravi policije, Jugoslav Raičević (49), uhapšen je zbog osnovane sumnje da je za vreme dok je bio u Odseku za posebnu operativnu podršku postao član kriminalne grupe nekrunisanog narko-bosa Darka Šarića, a potom zloupotrebio službeni položaj i odavao interne podatke pripadncima kriminalne grupe kojoj pripada. Raičeviću je nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata.

ПОЛИЦАЈЦУ ЛИСИЦЕ НА РУКЕ Ухапшен Југослав Раичевић, осумњичен да је члан Шарићеве криминалне групе

S. Đokić

Njegov advokat Dalibor Kavarić za "Novosti" je kazao da se Raičeviću stavlja na teret da je počinio dva krivična dela i to članstvo u kriminalnoj organizaciji i zloupotrebu službenog položaja kroz obavljanje policijske službe.

- Jugoslav je izneo svoju odbranu i odgovarao je na pitanja tužioca i branioca. On je negirao izvršenje krivičnog dela. Određeno mu je tužilačko zadržavanje od 72 časa u kojem roku će biti priveden sudiji za istragu radi odluke o predlogu tužioca da li će biti određen istražni pritvor ili neće - kazao je Kavarić.

O detaljima onog što mu se stavlja na teret Kavarić, zbog obaveze čuvanja službene tajne, nije mogao da govori.

"Novosti" pouzdano saznaju da je Raičević tokom jučerašnjeg saslušanja negirao da je ikada imao u posedu kriptovani telefon i dodao da je u svemu postupao po zakonu.

Tužilaštvo Republike Srbije

JAVNO tužilaštvo za organizovani kriminal Republike Srbije podnelo je Višem sudu u Beogradu optužnicu protiv Darka Šarića, Dejana Lazarevića, Bojana Stanojkovića, Danila Odovića, Aleksandra Boškovića, Nikole Spasojevića, Danila Stojanovića, Milutina Radovanovića, Duška Mirkovića, Stefana Andrejića, Marka Vukića, Uroša Radovanovića, Milana Vučinića, Arsa Šarića, Duška Šarića i više nepoznatih osoba.

Nasuprot njegovoj odbrani, specijalna tužiteljka Nataša Bošković prikupila je dokaze koji, ukazuju da je Raičević 2020. godine postao član kriminalne grupe zaposlenih u MUP-u Republike Srbije koja je imala za cilj da se ne otkriju pravi počinioci krivičnog dela, već da se kao osumnjičeni označi Nebojša Joksović, koji je svedok saradnik u postupku protiv Pljevljaka Darka Šarića.

Saznajemo i da su dokazi protiv Raičevića prikupljeni upravo zahvaljujući Europolu, te da je on prema tim dokazima ostvarivao komunikaciju sa pripadnikom kriminilne grupe Milanom Vučinićem. Po njegovom je nalogu prikupljao i prenosio podatke do kojih bi dolazio prilikom vršenja policijskih poslova i nezakonitim uvidom u službene evidencije Uprave policije.

Pouzdano saznajemo da je Vučiniću na taj način prosleđivao podatke o akcijama hapšenja u kojima je učestvovao, ali i pripadnicima škaljarskog kriminalnog klana, među kojima su bili ubijeni Milić Minja Šaković, Dino Ibrahimović, pa Dragiši Bulatoviću, ali i o pojedinim državljanima Republike Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

REŠILA DA PROGOVORI! Zbog nje je himna Rusije intonirana u Beogradu, pa odjednom prekinuta - evo šta šampionka Evrope sad kaže o tome (VIDEO)