"NISMO IZAZVALI NIKAKAV INCIDENT": U Osnovnom sudu u Nikšiću nastavljeno suđenje Srbima

V.K.

18. 07. 2023. u 14:45

U Osnovnom sudu u Nikšiću nastavljeno je suđenje Srbima koji se terete da su 13. jula prošle godine, na Dan državnosti Crne Gore, počinili krivično delo „nepostupanje po naredbi za udaljavanje“, što je dovelo do incidenata na Trgu slobode gde su crnogorski nacionalisti organizovali skup.

НИСМО ИЗАЗВАЛИ НИКАКАВ ИНЦИДЕНТ:  У Основном суду у Никшићу настављено суђење Србима

V.K.

Oni su demantovali navode da su izazvali reakciju „komita“ koji su policiju i njih zasuli kamenicama i flašama.

- Šta je sa onima koji su nas tog dana u Manastirskoj ulici u našem gradu zasuli stolicama, kameniama, bocama? Niti ja, kao i niko od nas 35 optuženih ničim nismo izazvali incident. To sam ponovio i sudiji - kaže za „Novosti“ jedan od okrivljenih Darko Delibašić, podsetivši da su tog dana sva dešavanja koordinisana sa policijom.- Kada smo prvi put napadnuti policija nije reagovala, nego tek naknadno kada su upotrebili palice i hemijska sredstva.

Ispred suda zatekli smo i Vladimira Đapića, koji je trebalo prvi da izađe pred sud, ali je proces odložen zbog obaveza sudije, i novo ročište zakazano je za 12.oktobar.

- Krivična prijava protiv mene i mojih drugova nema nikave veze sa zdravim razumom - dodao je Đapić.

Cetinjski forum „Luča“ je 13.jula 2022. na Trgu slobode u Nikšiću organizovao proslavu Dana državnosti, a grupa optuženih građana je slavila na susednom Trgu Šaka Petrovića, u podnožju Sabornog hrama Svetog Vasilija Ostroškog Čudotvorca. Nakon auto-litije došli su do Trga, gde je proslava bila završena, ali je i dalje bilo građana.

Policija, na koju su „komite“ bacale razne predmete, uz primenu sile sprečila je fizički sukob dve grupe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu