U PETARDAMA KALAŠNJIKOV? Različita reagovanja posle racije u hotelu "Podgorica"

V.K.

24. 07. 2023. u 06:17

RACIJA antiterorističke jedinice u hotelu "Podgorica" u kojem prema navodima Uprave policije borave bezbednosno interesantne osobe i privremeno oduzimanje šest luksuznih automobila, izazvalo je različite reakcije u aktuelnoj vlasti i bezbednosnom sektoru. U policijskim akcijama zaplenjeni su i oružje, vojno-policijska oprema dostupna samo jedinicama za ozbiljnije intervencije.

У ПЕТАРДАМА КАЛАШЊИКОВ? Различита реаговања после рације у хотелу Подгорица

Uprava policije

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije, Nikola Terzić, poručio je da je crnogorska policija "na strani one većinske Crne Gore koja časno i pošteno živi u svojoj zemlji, a ne na strani onih koji su ogrnuti crnogorskom zastavom godinama radili sve u cilju svojih ličnih interesa". Terzić je najavio finansijske istrage.

Ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić rekao je da se ne sme dozvoliti da mafija ima svoja uporišta. On je podsetio da je nakon što je javljeno za bombu kod hotela "Podgorica" i obavljenog pregleda, nađena oprema koja ne pripada "onome što se svakodnevno može naći kod građana".

- Nakon dojave da se u hotelu nalaze bezbednosno interesantne osobe, među kojima su bili i neki osuđeni za najteža krivična dela, naoružani, odlučeno je da se sprovede racija. U vozilima koja su zaplenjena nađeni su pištolji, hemijska sredstva, delovi pištolja i futrole - saopštio je ministar.

Međutim, funkcioner Pokreta "Evropa sad" Andrej Milović minimizirao je značaj ove akcije.

- Za tri godine potpune kontrole bezbednosnog sektora Dritan Abazović i Filip Adžić najmoćnijoj organizaciji tzv. bemaksovcima (nekad "grandovcima") uspeli su da pronađu petarde, a od njenih pripadnika, uspeli da "privedu" nekoliko njihovih BMV X5 automobila. Dritan Abazović po odlasku sa funkcije moći će da se pohvali da im je presreo i zaplenio paket pirotehnike i par automobila - napisao je Milović na "Tviteru".

Krivične protiv Abazovića i Adžića

ADVOKAT Ranka Ubovića, Zoran Piperović, najavio je da će podneti pritužbu Savetu za građansku kontrolu policije i krivične prijave protiv premijera Abazovića i ministra policije Adžića i N. N. lica, zbog zloupotrebe službenog položaja, a u vezi sa postupanjem u oduzimanju vozila i na njihovo postupanje u hotelu "Podgorica".

Na ovo su hitro reagovali iz GP URA navodeći da je Milović pokazao "da je na strani mafije" uz poruku da je URA, dok je Milović u svojoj neslavnoj i veoma kratkoj advokatskoj karijeri, neetički odavao informacije u postupku suprotnoj strani, pokrenula "ruku pravde".

Koaliciji "Za budućnost Crne Gore" neshvatljivo je da SDT i dalje ćuti. Ocenili su da je izostala brza reakcija tužilaštva povodom ovih akcija policije.

- U pitanju su vatreno oružje, panciri i bombe, koje mogu imati samo policijske i vojne jedinice. Postavlja se pitanje kako je moguće da GST Vladimir Novović nema problema sa tim - pitaju se u ZBCG, podsetivši da su potpuno nevini ljudi iz ovog političkog saveza osuđeni na pravdi Boga bez ijednog dokaza u montiranim procesima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

RUSIJA IZNENAĐENA: Dejan Stanković preuzeo Spartak, ali ono što su tada uradili pojedini zaposleni u klubu - sve je zapanjilo