MOLITVE ZA SRBE NA KIM I STRADALNIKE U JERUSALIMU: Patrijarh Porfirije večeras u Podgorici (FOTO/VIDEO)

Novosti online

14. 10. 2023. u 23:45

U PODGORIČKOM Sabornom hramu Vaskrsenja Hristovog i na trgu ispred njega večeras se okupilo na desetine hiljada vernika da dočekaju patrijarha srpskog Porfirija.

МОЛИТВЕ ЗА СРБЕ НА КИМ И СТРАДАЛНИКЕ У ЈЕРУСАЛИМУ: Патријарх Порфирије вечерас у Подгорици (ФОТО/ВИДЕО)

Foto: SPC

Zvona Sabornog hrama pozdravila su i veliku hrišćansku svetinju, desnicu Svetog Spiridona Trimitunskog, koju je u Podgoricu doneo mitropolit Krfa, Paksona i Diapontijskih ostrva Nektarije.

Posle pozdravnog slova Mitropolita crnogorsko-primorskog g. Joanikija, usledila je , beseda patrijarha, koji je pozvao okupljene da se molie za naš srpski pravoslavni narod,  za njegovo jedinstvo u veri, u istini, u pravdi i ljubavi, kao i za sve druge narode, pre svega za one narode sa kojima živimo zajedno.

- Ni danas mi ni na tren ne zaboravljamo i našu braću i sestre na Kosovu i Metohiji, koji su stalno neprestano na krstu, neprestano raspeti, ali raspećem svojim svedoče ono što su i naši oci svedočili. Stradajući svedoče nepokolebivo svoj verski identitet, ali i svoj narodni i svoj nacionalni identitet. Molimo se istovremeno da Gospod urazumi sve one od kojih njihov život danas zavisi, ali pre svega danas se molimo Bogu da da onima od kojih životi naših braće i sestara na Kosovu i Metohiji zavise razum, da im otopli srce, da ne otimaju ono što je njihovo, da ne sprečavaju snavdevanje lekovima, hranom, namirnicama i osnovnim životnim potrepštinama - poručio je patrijarh.

Patrijarh je pozvao okupljene i na  molitve "Gospodu i Spasitelju našem da donese mir u Jerusalim, u Svetu zemlju, jer tamo silno stradaju svi, i hrišćani, i Jevreji, i muslimani".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024