NASTAVA BEZ DELA ĐAKA: Nakon "spiska za odstrel" u OŠ kod Bijelog Polja

M. SEKULOVIĆ

22. 11. 2023. u 06:30

NI juče, četvrti dan kako je u javnost dospeo skandal oko "spiska za odstrel", koji je navodno sačinio jedan od polumaturanata OŠ "9. maj" u Sutivanu kod Bijelog Polja, na nastavu nije stigla grupa učenika sa spiska čiji pomen izaziva jezu u dušama mnogih, jer su i u Crnoj Gori još uvek živa sećanja na tragediju u beogradskoj OŠ "Vladislav Ribnikar".

НАСТАВА БЕЗ ДЕЛА ЂАКА: Након списка за одстрел у ОШ код Бијелог Поља

M. S.

- Nemam šta novo da kažem. Deo učenika nije na nastavi. Neki su bolesni... Za neke ne znam razloge nedolaska na nastavu - kazala je juče za "Novosti" direktorka škole u Sutivanu Milijana Bošković.

Ona se na pitanje da li u školu dolazi učenik sastavljač spiska pozvala na ministarku prosvete Anđelu Jakšić Stojanović, koja je saopštila da učenik koji je navodno pretio spiskom više nije u školi u Sutivanu, ali nije želela da detaljnije govori o tome.

- Ministarstvo prosvete obaveštava javnost da se, u saradnji sa MUP i ostalim nadležnim ustanovama preduzimaju sve neophodne mere i aktivnosti povodom slučaja u OŠ "9. maj" u Bijelom Polju - još jedno je saopštenje povodom uzavrele situacije u školi u Sutivanu, na čijem ulazu posle incidenta stoji policajac.

Ministarstvo prosvete obaveštava učenike i roditelje, ali i javnost, da će sprovedene mere omogućiti da se nastavni proces u ovoj školi odvija bez smetnji i u punom kapacitetu.

Poziv menja sve

NE dozvoljavam sinu da ide na časove jer nas direktorka škole, po dogovoru sa Ministarstvom, nije pozvala i obavestila da je za moga sina siguran i bezbedan odlazak na nastavu. Insistiram da nam dostavi pismeno obaveštenje o tome, kaže Milena Stanišić, majka dečaka koga je vršnjak koji je sastavljao spisak za odstrel, lično obavestio da je on prvi na tom dokumentu.

Ona napominje da dečak juče ne bi išao na nastavu i da je stanje redovno jer porodica slavi Aranđelovdan, ali da bi ga danas poslala na nastavu ako direktorka bude postupila po dogovoru.

Ipak, deo roditelja i ne pomišlja da decu pošalje na nastavu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SIMFONIJA ZDRAVLJA: Transformacija gradova za bolje sutra