POSLE MILA - DANIJEL: Jedini kandidat za izbor predsednika DPS već počeo kampanju

V.K.

13. 01. 2024. u 07:15

ODLASKOM neprikosnovenog lidera Demokratske partije socijalista, Mila Đukanovića sa čela stranke ostala je neizvesna budućnost za tu partiju, koja nakon serije poraza na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima treba da se "preobuče" u novo ruho. Glavni odbor DPS-a za v. d. predsednika postavio je šefa kluba poslanika te partije u Skupštini Crne Gore Danijela Živkovića, koji je jedini kandidat za predsednika stranke o čemu će se odlučivati 28. januara na partijskom kongresu.

ПОСЛЕ МИЛА - ДАНИЈЕЛ: Једини кандидат за избор председника ДПС већ почео кампању

DPS

- Jedan od najmarkantnijih ljudi srednje, mlade generacije je Živković, i ubeđen sam da smo napravili dobar potez i izbor, koji će biti impuls rehabilitaciji poverenja koje je posustalo 30. avgusta 2020. godine - kazao je pred odlazak sa čela partije Milo Đukanović.

Živković je već krenuo u kampanju za stranačkog prvaka, šaljući poruke da će DPS opet postati najjača politička snaga u Crnoj Gori, odajući priznanje svom ideologu Đukanoviću.

Biografija

DANIJEL Živković je rođen 15. avgusta 1987. godine u Pljevljima. Završio je Pravni fakultet i specijalizirao na ustavno-pravno političkom smeru. Svoje radno iskustvo započeo je kao pripravnik u Opštini Pljevlja, nastavio u Rudniku uglja. Bio je odbornik u SO Pljevlja od 2014, predsednik odborničkog kluba DPS-a, SD-a i BS-a Pljevalja, a od 2017. poslanik u Skupštini Crne Gore.

- Imali smo privilegiju da na čelu DPS-a bude čovek koji je harizmatičan, sa autoritetom i koji je radom i delima pokazao da zaslužuje da bude na čelu partije 25 godina. Nije jednostavno naslediti čoveka koji će ostati upisan zlatnim slovima u istoriju Crne Gore. Njemu dugujemo zahvalnost za sve ono što je dobro urađeno u našoj državi - poručuje sa stranačkih skupova Živković.

Za četiri mesta potpredsednika Demokratske partije socijalista kandidovalo se šest članova te stranke: Ivan Vuković, Abaz Dizdarević, Jevto Eraković, Dušan Raičević, Elvir Zvrko i Aleksandra Vuković Kuč.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)