"URADILI SMO MNOGO DA RUSKIH TURISTA BUDE MANJE": Kako se crnogorski premijer Milojko Spajić pohvalio u Davosu

Novosti online

17. 01. 2024. u 09:03

MILOJKO Spajić, premijer Crne Gore, rekao je u Davosu da su crnogorske vlasti u zemlji uspele da smanje udeo turista iz Rusije i smanje zavisnost od ruskog turističkog tržišta i investicija.

УРАДИЛИ СМО МНОГО ДА РУСКИХ ТУРИСТА БУДЕ МАЊЕ: Како се црногорски премијер Милојко Спајић похвалио у Давосу

gov.me

- Kada sam postao ministar finansija 2020. godine, nasledili smo zemlju čiju su infrastrukturu u potpunosti izgradile kompanije koje su finansirane izvan EU. Kao turistička zemlja, svake godine primamo milione turista, a većina njih dolazi iz Rusije. I investitori su bili skoro isključivo van EU - rekao je Spajić.

Prema njegovim rečima, to je bilo zbunjujuće, jer je Crna Gora geografski blizu centra Evrope, koristi evro kao nacionalnu valutu i ​​tako dalje.

- Uradili smo mnogo da se ovo promeni, a sada je udeo ruskih turista oko 7-8%. To je mnogo manje, a učešće ruskog turističkog tržišta može da se zameni, zavisnost je mnogo manja - rekao je premijer i dodao da se zemlja preorijentisala i na EU u infrastrukturnim projektima.

BONUS VIDEO: ZBOG IZBORA MANDIĆA - Ispred Skupštine Crne Gore protest DPS, Građanskog pokreta "Luča"

(Aloonline.me)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (2)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!