VLADA PUNA PRELETAČA: Izvršna vlast sve više udomljava kadrove DPS-a kao eksperte

V.K.

21. 02. 2024. u 11:13

PRELETAČI iz partija bivšeg režima gotovo neprimetno, kao "vrhunski kadrovi", osvajaju kabinete i ministarstva u Vladi Milojka Spajića.

ВЛАДА ПУНА ПРЕЛЕТАЧА: Извршна власт све више удомљава кадрове ДПС-а као експерте

Vlada Crne Gore

U Ministarstvu unutrašnjih poslova šefica kabineta Danila Šaranovića (Demokrate) postala je Snežana Vujović, dok unapređenje stiže njenog supruga Darka Vujovića. U Vladi Duška Markovića vodila je Operativni tim za borbu protiv nasilja u porodici i nasilja nad ženama. Njen suprug Darko u to vreme bio je pomoćnik direktora ZIKS.

I ministar odbrane Dragan Krapović (Demokrate) je za sekretarku tog resora postavio Jadranku Vojinović, nekadašnju članicu SDP-a, koja je bila državna sekretarka MUP-a za vreme ministrovanja Raška Konjevića.

Provereni kadar bivšeg režima bio je i Aleksandar Drljević, koga je Vlada Milojka Spajića imenovala za vršioca dužnosti generalnog direktora generalnog direktorata za bilateralne poslove u Ministarstvu spoljnih poslova.

Slavi lažnu državu

POTPREDSDNIK Vlade Crne Gore za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj bio je u Prištini 17. februara, povodom tzv. dana lažne države Kosovo. Niko od crnogorskih nacionalista, medija bliskih bivšem režimu nije osudio odlazak crnogorskog zvaničnika na ovaj događaj.

- Povodom sve češće pojave da se kadrovi bivšeg režima uhlebljuju u Vladi koju vodi Milojko Spajić, niko ne bi imao ništa protiv da se radi o ljudima koji su se pokazali i dokazali - kaže za "Novosti" politički analitičar Spasoje Tomić. - Međutim, osnova njihovog dolaska jeste to što su, kako naš narod kaže, na vreme preleteli iz DPS-a u PES i verovatno uspeli da ubede premijera Spajića, pre svega, da su nekakvi eksperti.

Tomić smatra da bi bilo lekovito da takvi kadrovi pre nego što počnu "da avanzuju u službi prođu određenu vrstu katarze".

Jedno od neočekivanih kadrovskih "rešenja" dogodilo se i u državnom Zavodu za školstvo gde je na mesto direktora postavljena Raba Hodžić, provereni kadar DPS-a. Njeno ime postalo je zvučno kada je na društvenim mrežama pozvala komite da 21. maja 2021. godine okupiraju vrh Lovćena i Njegoševo grobno mesto "osvoje" crvenim zastavama!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)