SMENJEN DIREKTOR POLICIJE CRNE GORE: Vlada na telefonskoj sednici razrešila dužnosti Zorana Brđanina

Предраг Стојковић
Predrag Stojković

03. 03. 2024. u 23:41

VLADA je večeras na telefonskoj sednici razrešila dužnosti direktora Uprave policije Zorana Brđanina.

СМЕЊЕН ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Влада на телефонској седници разрешила дужности Зорана Брђанина

Vlada Crne Gore

-Imajući u vidu da Uprava policije, kao organizaciona jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova, koja poslove obavlja u skladu sa Zakonom o unutrašnjim poslovima, ne može ostati bez sistema upravljanja, direktoru policije mandat prestaje 12. marta. , 2024. Vlada je zadužila ministra unutrašnjih poslova da od 4. marta do 10. marta 2024. godine raspiše javni poziv za vršioca dužnosti direktora policije, što je u skladu sa dogovorom sa poslednje sednice Vlade, kako bi izborni proces što inkluzivniji i transparentniji i da odbije svaku sumnju u politizaciju te funkcije“, najavio je premijer Milojko Spajić.

Nakon završenog javnog poziva, ministar je dužan da sednici Vlade 12. marta dostavi izveštaj o sprovedenom javnom pozivu i spisak svih prijavljenih lica koja ispunjavaju uslove u skladu sa zakonom, „a sve u cilju izbora najboljeg kandidata za ovu funkciju“, dodaje se u saopštenju.

Spajić je ranije na Ks mreži napisao da je za čelnu poziciju u policiji potrebno izabrati osobu koja će se „uhvatiti ukoštac sa teškim zadatkom reforme policije”.

(Vijesti.me)

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)