O SMENI MANDIĆA 11. MARTA: Najavljena sednica Skupštine Crne Gore, povod susret sa Dodikom (FOTO)

V.K.

04. 03. 2024. u 18:40

PREDLOG za razrešenje predsednika Skupštine Crne Gore Andrije Mandića naći će se na dnevnom redu parlamentarne sednice 11. marta u Podgorici.

О СМЕНИ МАНДИЋА 11.  МАРТА: Најављена седница Скупштине Црне Горе, повод сусрет са Додиком (ФОТО)

V.K.

Ovo je danas odlučeno na sednici Kolegijuma predsednika Skupštine.

Inicijativu za smenu šefa parlamenta Mandića pokrenula je krajem prošle sedmice Demokratska partija socijalista, a podršku su joj dale tradicionalni saveznici iz redova Bošnjačke stranke, Socijaldemokrata, Hrvatske građanske inicijative i Demokratske unije Albanaca. Povod je isticanje trobojke u Mandićevom skupštinskom kabinetu i dolazak predsednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Pokret Evropa sad, Demokratska Crna Gora, Socijalistička narodna partija uz koaliciju Za budućnost Crne Gore neće glasati za smenu Andrije Mandića, pozivajući se, između ostalog, na poštovanje koalicionog sporazuma, što neće ugroziti njegovu poziciju koju pokriva u Skupštini. Specijalno državno tužilaštvo otvorilo je uviđaj povodom krivične prijave dela opozicije protiv Mandića za zloupotrebu službenog položaja zbog trobojke.

Na Kolegijumu je odlučeno da se prva sednica prolećnog zasedanja održi na Cetinju 7.marta, a na dnevnom redu biće između ostalih tačaka -predlog zakona o potvrđivanju sporazuma između Vlade Crne Gore I Veća ministara BIH o izgradnji međudržavnog mosta preko reke Tare na delu magistralnog puta Foča-Šćepan Polje, kao i sa Albanijom povodom izgradnje mosta preko reke Bojane.

Crnogorsko ministarstvo spoljnih poslova ogradilo se od poteza predsednika Skupštine Andrije Mandića i parlamentarnih službi, "povodom dešavanja tokom posete predsednika bosansko-hercegovačkog entiteta Republika Srpska Milorada Dodika Podgorici 27.februara". U odgovoru na protestnu notu Sarajeva, saopšteno je da MVP Crne Gore "nije učestvovao u organizaciji I pratećim protkolarnim aktivnostima u vezi sa posetom predsednika RS Milorada Dodika, već su tu posetu organizovale službe Skupštine Crne Gore, sa Andrijom Mandićem na čelu".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona