DEO RADNIKA INSTITUTA IGALO U ŠTRAJKU: Održavaćemo minimalni proces rada

V.V.

12. 03. 2024. u 16:08

Od četvrtka 14. marta biće u štrajku, održavajući minimalni proces rada zaposleni u ugostiteljskom sektoru Instituta Igalo. Povod su između ostalog, neisplaćene zarade,obavestili su radnici menadžment Instituta.

ДЕО РАДНИКА ИНСТИТУТА ИГАЛО У ШТРАЈКУ: Одржаваћемо минимални процес рада

Foto:RT HN

Ukoliko se i ostali sektori pridruže štrajku, biće ugrožen prijem pacijenta, čulo se na nedavnom zboru radnika sa menadžmentom.Zaključak je bio da je stanje izuzetno teško, radnici nemaju odakle da namire račune i rate za kredite, ugrožen je rad pojedinih odeljenja,objasnila je predsednica Sindikata Marija Obradović.

– Jedino rešenje, a protiv kojeg smo se dugo borili, to je neka vrsta minimalnog procesa rada, za koje smo u obavezi da obezbedimo kao zdravstvena kuća – kazala je Obradović i dodala da će odluku o eventualnom stupanju u štrajk u ostalim sektorima doneti nakon dogovora u Sindikatu jer to treba da bude  zajednička odluka oko koje će se svi udružiti, poštujući zakon i nadajući se da će se ipak sve rešiti jer sada radnici „bukvalno nemaju od čega da žive“.

Nagoveštena je mogućnost da dečije i odeljenje za nepokretne i teško pokretne budu zatvoreni, ako samo još par medicinskih radnika napusti Institut.

Izvršni direktor Zoran Kovačević predstavio je radnicima rezultate razgovora sa operativnim timom Komisije za rešavanje statusa Instituta i sa zaključcima Vlade i planiranim sastankom sa premijerom. Apostrofirao je jake garancije koje su dali potpredsednik Vlade Srđan Pavićević i ministar zdravlja Vojislav Šimun, naglašavajući  da stečaj nije opcija za Institut.

- Razumem radnike i neizdržljivost celog sistema, ne samo zbog kašnjenja plata, već i za kašnjenje plaćanja dobavljačima, ali generalno očekujem da će nadležni shvatiti jasnu poruku i menadžmenta i Sindikata Instituta – kazao je Kovačević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo