OČEKUJEM BRZE I JASNE ODGOVORE NADLEŽNIH: Jakov Milatović o optužbama iznetim na Odboru za bezbednost i odbranu

V.K.

17. 03. 2024. u 17:43

- TEŠKE međusobne optužbe koje smo slušali na skupštinskom Odboru za bezbednost i odbranu i optužbe u toku i nakon sednice Vlade na kojoj je izabran v.d. direktora policije, otvorile su brojna pitanja na koja moramo dobiti adekvatan odgovor - saopštio je predsednik Crne Gore Jakov Milatović na društvenoj mreži Iks.

ОЧЕКУЈЕМ БРЗЕ И ЈАСНЕ ОДГОВОРЕ НАДЛЕЖНИХ: Јаков Милатовић о оптужбама изнетим на Одбору за безбедност и одбрану

Foto: Profimedia

Ocenjuje da krupne optužbe koje ugrožavaju poverenje građana u neke od najznačajnih institucija u zemlji ne smiju ostati nerazjašnjene.

- U protivnom, legalizovaćemo dilentatizam i neozbiljnost kao dominantne karakteristike političkog delovanja. Kao predsednik države, ali i kao građanin, očekujem brze i jasne odgovore nadležnih organa na sva pravna i druga pitanja koja su otvorena u proteklom periodu a tiču se dešavanja u bezbednosnom sektoru - naveo je predsednik.

Jakov Milatović je dodao da ne veruje da bilo koji građanin želi da živi u državi čiji se visoki funkcioneri međusobno optužuju za najteža krivična dela i da se to prihvata kao deo dnevne politike.

- Ne želim da sudim i presuđujem o prilično haotičnom ali i netransparentnom delovanju pojedinih institucija, ali želim da apelujem na poštovanje Ustava i zakona. Podsećam da je demokratsko sazrevanje našeg društva u prethodnom periodu u više navrata dovođeno u pitanje pogrešnim procenama i postupcima nekih od najvažnijih političkih aktera. Zato je potrebna dodatna odgovornost i ozbiljnost na političkoj sceni, ali i svest o trenutku koji je po mnogo čemu važan za dalji demokratski razvoj i EU integracije Crne Gore - zaključio je Milatović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)