CETINJANI BI TITA: Đurašković otvara vrata "kući cveća"

V.K.

07. 04. 2024. u 06:30

GRADONAČELNIK crnogorske prestonice Cetinje Nikola Đurašković poručio je da grad na čijem je čelu će vazda biti otvoreno za Tita, ukoliko aktuelno rukovodstvo Beograda krene u realizaciju ideje o uklanjanju „Kuće cveća“.

ЦЕТИЊАНИ БИ ТИТА: Ђурашковић отвара врата кући цвећа

Prestonica

Predsednik privremenog organa grada Beograda Aleksandar Šapić, izjavio je ovih dana da će pokrenuti inicijativu da „Kuća cveća“, postane muzej srpske istorije, a da se Josip Broz Tito, koji počiva u njoj –vrati u Kumrovec. Pre Cetinja prva reakcija stigla je iz Sarajeva od gradonačelnice Benjamine Karić koja je poručila da za Tita taj grad neće biti tesan, da bi se na sličan način pridružio i Đurašković.

- Ukoliko danas za simbola antifašizma i oslobođenja od okupacije nema mesta u Beogradu, budite sigurni da na Cetinju sigurno ima - poručio je Đurašković.

Ovaj neobičan stav prvog čoveka prestonice ne uklapa se u njegovu suverenističku politiku, člana Socijaldemokratske partije Ranka Krivokapiće i Draginje Vuksanović Stankovića, koji su sledbenici ideologije Sekule Drljevića i Krsta Popovića, koje je Brozov režim označio neprijateljima naroda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)