CRNOGORSKA DRAMA: Novo varničenje između Milatovića i Spajića

M. SEKULOVIĆ

16. 04. 2024. u 23:54

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović, udario je u utorak pred ponoć novu "packu" premijeru Milojku Spajiću.

ЦРНОГОРСКА ДРАМА: Ново варничење између Милатовића и Спајића

PES

- EU članstvo Crne Gore je zajednički imenitelj svih političkih činilaca i zato je važno precizno informisati javnost: Do formiranja 44. Vlade - već dve trećine privremenih merila u okviru IBAR-a je bilo uglavnom ispunjeno - u najvećem delu kao rezultat rada 42. i 43. Vlade, napisao je Milatović nabsvom nalogumna Iks mreži.
 
- Možda najzahtevnija stavka u preostalih jednu trećinu neispunjenih privremenih merila odnosila se na imenovanja u pravosuđu - koja su upravo glavni politički zamajac za dobijanje IBAR-a. 44. Vlada nastavlja napore prethodnih na ispunjenju preostalih neispunjenih privremenih merila.  Važno je ukazati da je IBAR - Izveštaj o “privremenim” merilima - i da nakon ispunjenja istih - prestoji težak rad na ispunjenju “završnih” merila u poglavljima 23 i 24, pipe Milatović u "odgovoru" na "tvit" Spajića nakon sednice Odbora za spoljne poslove Evropskog parlamenta.
 
- Ova Vlada uradila je više za 5 meseci nego sve druge za 6 godina - rekli su naši EU partneri. Crna Gora konačno trči ka cilju – punopravnom članstvu u EU, ovo nije ista zemlja koja je počela pregovore pre 12 godina Crne Gore sa EU, napisao je Spajić na svom Iks nalogu, sa čim se Đilatović, očigledno nije složio.
 
- Transformacija čitavog društva je evidentna, a reforme vidljive i kroz promene zakona, kao i kroz akcije tužilaštva i drugih institucija sistema.⁣ Sedeća stanica je IBAR u junu! Moramo da damo 100 odsto od sebe i da se ne opuštamo ni sekund da bi taj generacijski cilj ostvarili! - piše Spajić u "spornom"tvitu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)