STANOVI ZA SOCIJALNO UGROŽENE I RASELJENE: Konačno krov nad glavom za šest porodica

V.V.

17. 04. 2024. u 14:29

POČELA je gradnja stambenog objekta u Nemiloj, namenjenog za porodica, dve raseljene i četiri koje su decenijama živele u trošnim, sasvim neuslovnim barakama u naselju Bajkovina. Projekat je vredan oko 500 hiljada evra.

СТАНОВИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ И РАСЕЉЕНЕ: Коначно кров над главом за шест породица

Foto: V.V.

Kamen temeljac položili su ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić, predsednik Herceg Novog Stevan Katić, i direktorka HELP-a Crne Gore Dijana Anđelić. Izgradnja je dogovorena u saradnji Opštine Herceg Novi, Ministarstva rada i socijalnog staranja i organizacije HELP.

- Sarađujući na temeljima poverenja i uvažavanja, požrtvovanog rada i profesionalizma, i vodeći se principima humanosti i solidarnosti, akcenat stavljamo na rešavanje stambenih pitanja za najugroženije kategorije našeg društva, u čemu je Herceg Novi prednjačio u prethodnom periodu - istakla je ministarka Nišić. - Pored ovog projekta zahvaljujući dobroj saradnji sa Opštinom Herceg Novi obezbeđena su trajna i održiva  stambena rešenja za 25 porodica u okviru Regionalnog stambenog programa, a u toku je i izgradnja objekata za individualno stanovanje.

Predsednik opštine Katić ocenio je da je sardanja sa ministarstvom i organizacijom HELP dobar je primer delovanja lokalnog, državnog nivoa i međunarodnih institucija.

- Mislim da ne postoji ništa tako veliko i značajno kao obezbediti krov nad glavom porodicama koje su svoj dom izgubile zbog ratnih dešavanja, ili nisu u prlici da ga sagrade uprkos predanom trudu i radu, a zahvaljujući dobroj saradnji i iskrenom zalaganju kao i predanom radu Sekretarijata za lokalnu samoupravu, kroz Regionalni stambeni program do sada su obezbedili 23 stana i kuća za raseljena i socijalno ugrožena lica. Misija lokalne samouprave ostaje - obezbediti bolje uslove života svim građanima - kazao je Katić i dodao da se u okviru istog programa gradejoš dve kuće, dve su u planu.

Dijana Anđelić je  izrazila zadovoljstvo početkom realizacije projekta koji će biti platforma za nastavak odlične saradnje i u budućnosti.

Projekat objekta socijalnog stanovanja u Nemiloj izradila je hercegnovska Agencija za izgradnju i razvoj grada. Agencija će obavljati i stručni nadzor a radove izvodi kompanija „Eurozoks“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)