OBELEŽEN DAN PLANETE ZEMLJE: „Srećno dete u krilu planete“

V.V.

22. 04. 2024. u 15:19

Dan planete Zemlje u Herceg Novom su akcijom čišćenja plaže ispod Titove vile u Igalu obeležili članovi NVO „Zrak Sunca“ uz podršku Morskog dobra. Akcija „Srećno dete u krilu planete“ okupila je i decu iz novskih vrtića, osnovnih škola i Dečijeg Doma Mladost.

ОБЕЛЕЖЕН ДАН ПЛАНЕТЕ ЗЕМЉЕ: „Срећно дете у крилу планете“

fOTO: V.V.

Ovogodišnja akcija je najmnogobrojnija, rekla je predsednica NVO Zrak sunca, organizacija za pomoć deci sa teškoćama u razvoju, Ljilja Krstić i informisala da je uz čišćenje plaže priređena i izložba đačkih radova i orgnizovan maskenbal sa nekoliko plesnih koreografija. Žiri u kome su bili predstavnici Morskog dobra, Službe komunalne inspekcije, NVO Zrak sunca i NVO Koraci Step odabrao je najbolje maske.

Prvo mesto je zauzeo vrtić Naša radost , drugo OŠ „Ilija Kišić“ iz zelenike a treće učenici OŠ „Orjenski bataljon“.

Podsjećamo, JP Morsko dobro svake godine tradicionalno obeležava Dan planete Zemlje objavljivanjem javnog poziva za NVO koje su registrovane na teritoriji šest primorskih opština.

- Učestvujemo na konkursu Morskog dobra redovno i dobijamo podršku, potvrdila je zadovoljna ovogodišnjim učinkom i Ljilja Krstić.

Ona je istakla da ove aktivnosti ne samo da će deci pružiti zabavu i edukaciju, već će ih podstaći da postanu odgovorni građani koji če brinuti o budućnosti planete.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)