NA HODOČAŠĆU OD BARA DO MANASTIRA OSTROG: Babović prepešačio 103 kilometra za tri dana

B. DABIĆ

24. 04. 2024. u 11:42

Hodočašće u manastir Ostrog bila je želja Baranina Miodraga Mija Babovića koju je ostvario u poslednjoj dekadi aprila. Pešačio je preko stotinu kilometara, od Bara do manastira Ostrog, i poklonio se svetim moštima u crkvi Vavedenja Presvete Bogorodice u ostroškoj pećini.

НА ХОДОЧАШЋУ ОД БАРА ДО МАНАСТИРА ОСТРОГ: Бабовић препешачио 103 километра за три дана

Foto: I. Marinković

- Od svoje kuće u Baru do Manastira Ostrog prešao sam 103 kilometra za tri dana, od toga 24 sata hodočašća. Slava Bogu, kratko je kazao Babović, koji nije želeo da za medije dalje govori o svom putu od Bara do Ostroga.

Tradicija je koja traje godinama, na hiljade vernika iz Crne Gore, regiona kreću u hodočašće kako bi ukazali čast Ostroškom Čudotvorcu i poklonili se svetim moštima u najposećenijoj pravoslavnoj svetinji u Crnoj Gori, manastiru Ostrog.

Smešten u velikoj steni koja se zove “Ostroška greda”, na 900 metara nadmorske visine u opštini Danilovgrad, manastir Ostrog je opisivan kao remek-delo prirode i čovečanstva.

Osnovan je u 17. veku u čast Svetog Vasilija Ostroškog koji je sahranjen unutar manastira i za koga se veruje da ima čudotvorne moći za mnoge hodočasnike koji dolaze da posete manastir Ostrog. U manastir Ostrog dolaze pravoslavni vernici, a i pripadnici drugih religija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)