NA JELOVICI KOD BERANA OTKRIVENA NOVA ŠUMSKA KRAĐA:Zaplenjeni čamovi trupci, počinje kontrola pilana

M. SEKULOVIĆ

28. 04. 2024. u 12:39

NA PLANINI Jelovica, opština Berane, danas je zaplenjeno bespravno posečeno drveće.

НА ЈЕЛОВИЦИ КОД БЕРАНА ОТКРИВЕНА НОВА ШУМСКА КРАЂА:Зaплењени чамови трупци, почиње контрола пилана

Uprava za gazdovanje Šumma

Čuvar šuma tokom vanredne provere i obilaska terena pronašao je 20 čamovih trupaca bez šumskog žiga i plastičinih pločica za numerisanje i identifikaciju. Utvrđeno je da trupci, u količini od 16,32 kubika neto drvne mase potiču iz državne šume.

- Odmah je obavešten v.d. direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković koji je naložio da se obezbedi specijalno vozilo i bespravno posečeni trupci zaplene, a slučaj je prosleđen ODT Berane na dalje postupanje - saopšteno je iz Uprave za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore.

-Započete intenzivne kontrole, kao i smena rukovodilaca u Mojkovcu i Beranama već daju prve uspešne rezultate. Posebno će se uvesti iznenadne kontrole pilana. Ko god od vlasnika bude kupio drvne sortimente bez dokumentacije, biće ozbiljno sankcionisan uz trajno zabranjivanje rada! Staćemo na put svima koji misle da su jači od države i znam da će pohara crnogorskih šuma biti prošlost. Današnjom zaplenom bespravne građe u Beranama pokazali smo da mi to možemo i hoćemo, a u narednim danima nastavljamo još jačim intezitetom. Poručujem im da nema i neće biti nedodirljivih, a Uprava će nabaviti specijalno vozilo u svom vlasništvu i nastaviti ovakve akcije - kazao je Rajković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BRUKA I SRAMOTA: Ovo je Novak Đoković doživeo u Rimu