TOKOM MAJA U HERCEG NOVOM TRI SKUPŠTINSKA ZASEDANJA: Vruća tema „afera ledeni tobogan“ (FOTO)

V.V.

28. 04. 2024. u 16:14

RAD gradske Turističke organizacije, plan privremenih objekata, i izveštaj o radu opštinskih preduzeća i ustanova kulture biće teme tri planirana majska zasedanja hercegnovske Skupštine opštine.

ТОКОМ МАЈА У ХЕРЦЕГ НОВОМ ТРИ СКУПШТИНСКА ЗАСЕДАЊА: Врућа тема „афера ледени тобоган“ (ФОТО)

fOTO: V.V.

Raspravu o stanju u Turističkoj organizaciji iniciralo je 15 odbornika, informisao je predsednik Skupštine opštine Ivan Otović, a zasedanja bi trebalo da se održi 8. maja.

Povod je iznajmljivanje ledenog tobogana koji je, prema najavama iz Turističke organizacije, trebalo da bude najveći u Evropi i najveća dečija atrakcija tokom ovogodišnjeg Praznika mimize. Njegovo iznajmljivanje je Turistička organizacija platila 98 hiljada evra i  posle toga  Valentini Katić uplatila još 11,8 hiljada evra za dodatne troškove.

Podsetićemo, Novska lista je reagovala povodom, kako pišu, „afere ledeni tobogan“ podstaknuta navodima koji su se čuli na konferenciji za novinare Nove srpske demokratije koja je „ustala u odbranu kriminalnog tobogana“.  Iz Nove srpske demokratije demantovali su navode Novske liste  da je da je ugovor za ledeni tobogan potpisan pre nego što je Skupština opštine odobrila finansijski plan, da aktuelna direktorka Milja Vitorović pri konkursu nije zadovoljavala uslove zaposlenja, a da je Slavica Božović nezakonito otpuštena.

S druge strane iz Novske liste navode: „sa radionicama koje su se (tobože) održale, a za koje je potrošeno dodatnih 12 hiljada, cena tobogana je skočila na neverovatnih 120 evra“. Saopštavaju i da je  Valentini Katić,  7. decembra 2023. uplaćeno 30 hiljada evra za “pripremne radove za Ledeni tobogan”.

fOTO: V.V.

 

 

Zašto to nije pomenula Nova srpska demokratija pitaju iz Novske liste i odgovaraju da bi tako razotkrili priču koja se vraća do 120 hiljada za Egzit,još 120 hiljada za Femili fan festival i sponzorstava i donacija od po 250 hiljada evra za sada otvoreni park sa dinosaurusima u parku nekadašnjeg hotela „Boka“.

Završna poruka saopštenja Novske liste je „razotkriće to… pravosudni organi“ uz apostrofiranje podatka da je to trebalo da bude najveći tobogan u evropi i atrakcija a ispao je najveći trošak.

Predsednik hercegnovske SO Ivan Otović podseća da su prethovnih dana o ovoj temi obe strane održale konferencije za novinare a „sada je vreme da hercegnovska javnost sazna sve. Da pred njima budu dokumenti, kao i pred kolegama odbornicima i da na ovaj način stavimo tačku na sva ova razmatranja, napade, optužbe, a da nadležnim državnim organima prepustimo sprovođenje postupaka u skladu sa zakonom“.

fOTO: V.V.

 

 

Na sednici na kojoj će na dnevnom redu biti izveštaji o radu opštinskih preduzeća i ustanova kulture biće još nekoliko značajnih odluka poput predloga odluke o socijalnom stanovanju, subvencionisanju drugog deteta u vrtiću, informiše Otović.

Redovna sednica SO najavljena je za kraj maja, a između tematske, o toboganu i redovne, planiarna je sednica lokalnog parlamenta na kojoj će tema biti privremeni objekti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NA SAMO DVA SATA AVIONOM OD BEOGRADA: Odlična destinacija za letovanje - svi detalji rezervacije i aranžmana