HITNO NA REFERENDUM ZBOG REZOLUCIJE O SREBRENICI: Poruka Srpskog nacionalnog saveta Spajiću

V.N.

13. 05. 2024. u 14:43

"U protivnom Vlada Crne Gore će biti odgovorna za sve posledice koje će proizaći iz suprotstavljanja srpskog naroda nepoštovanju većinske volje građana Crne Gore", zaključuje se u pismu Srpskog nacionalnog saveta.

ХИТНО НА РЕФЕРЕНДУМ ЗБОГ РЕЗОЛУЦИЈЕ О СРЕБРЕНИЦИ: Порука Српског националног савета Спајићу

Skupština CG

Srpski nacionalni savet Crne Gore predložio je Vladi održavanje hitnog referenduma o rezoluciji o Srebrenici čiji bi rezultat bio odgovor Crne Gore kojim će se predstaviti na Generalnoj skupštini UN.

Savet u otvorenom pismu premijeru Crne Gore Milojku Spajiću ističe da ova rezolucija, koju namerava da podrži, predstavlja prvorazredno političko pitanje koje može suprostaviti građane srpske nacionalnosti Vladi i državi uz prateće pogoršanje međunacionalnih odnosa, o čemu mora ozbiljno da vodi računa.

"Nikakve vizije, Vaši amandmani i upoređivanja sa drugim genocidima i zločinima nemaju smisla bez pune podrške sopstvenih građana", ističe se u pismu, koje potpisuje predsednik Srpskog nacionalnog saveta Momčilo Vuksanović.

Bespogovornu poslušnost zapadnim centrima moći Vlada je pokušavala da pravda pristupanjem EU

Navodi se da Srpski nacionalni savet, kao državna organizacija koja zvanično predstavlja srpski narod u Crnoj Gori, pažljivo prati burnu raspravu političkih organizacija i državnih institucija o usvajanju rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN.

"Dugi niz godina Vlada Crne Gore usvaja najvažnije odluke koje se tiču unutrašnje i spoljne politike bez podrške većinske volje građana, uz saglasnost evroatlantskih struktura, pravdajući svoje ponašanje neodgovornim vizijama", navodi se u pismu.

Na takav način, kako se dodaje, donesene su najvažnije odluke koje su se ticale promene državnih simbola, pristupanja NATO-u, priznavanja lažne države Kosovo, uvođenja sankcija Ruskoj Federaciji i drugog.

"Bespogovornu poslušnost zapadnim centrima moći Vlada je pokušavala pravdati pristupanjem EU i nastavkom prosjačke politike zaduživanja kojom se želela održati na vlasti. Zaboravljalo se pritom da je, kao od naroda izabrana, dužna da po svaku cenu poštuje većinsku volju građana, čuva čast i dostojanstvo svoga naroda i države", navodi se u pismu.

Srpski nacionalni savet, kako se ističe, svih prethodnih godina se iskreno zalagao za najbolje međunacionalne odnose u Crnoj Gori i predlaže da se bez kampanje i po hitnom postupku sprovede referendum o ovom izuzetno spornom pitanju.

"U protivnom Vlada Crne Gore će biti odgovorna za sve posledice koje će proizaći iz suprotstavljanja srpskog naroda nepoštovanju većinske volje građana Crne Gore", zaključuje se u pismu Srpskog nacionalnog savjeta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

LETOVANJE U HURGADI: Ovo su cene i povoljnosti za tu destinaciju (FOTO)