BESPREKORNA SARADNJA: Herceg Novi podržava Trebinje do titule Evropskog grada sporta

V.V.

23. 05. 2024. u 11:22

KOMŠIJSKI gradovi Herceg Novi i Trebinje održavaju besprekornu saradnju pa će Novi, kao Evropski grad sporta za 2024.godinu, biti podrška Trebinju da istu, prestižnu titulu ponese naredne godine.

БЕСПРЕКОРНА САРАДЊА: Херцег Нови подржава Требиње до титуле Европског града спорта

foto: RT HN

To je poruka nedavnog sastanka delegacija i predsednika dve pobratimske opštine, Stevana Katića i gradonačelnika Trebinja Mirka Ćurića. Prema Ćurićevim rečima, titula Evropskog grada sporta veoma je značajna, pa će iskustvo Herceg Novog umnogome pomoći oko apliciranja.

– Smatramo da je Trebinje u poslednje vreme dosta uradilo po pitanju sportske infrastrukture, a isto tako veliki je broj dece uključen u sport na području grada Trebinja. Konkretan je podatak da se 2.500 dece uzrasta do 18 godina bavi sportom. Imamo veliki broj uspešnih klubova, kada je reč o muškoj i ženskoj košarci, rukometu, fudbalu. Činjenica je da to iziskuje truda i novca, ali ono što je veoma važno imamo klubova čiji su članovi samo Trebinjci, a nastupaju u najvišim rangovima takmičenja – ističe Ćurić.

On podseća i da su u okviru saradnje dva grada pokrenuli inicijativu za organizovanjem integrisanog graničnog prelaza i da su radovi u toku.

Stevan Katić naglasio je da mu je drago što je i Trebinje kandidat za Evropski grad sporta za 2025. ali i da su svi dosadašnji projekti u okviru međunarodne saradnje vrlo uspešno realizovani, zbog čega su se dva grada zajedno prijavila na brojne međunarodne projekte.

– Zajedno učestvujemo i u sledećim pozivima, što definitivno potvrđuje da dva grada, koji su najbliži, odnosno jedan uz drugi u dve različite države, funkcionišu zajedno na besprekoran način i mi ćemo nastaviti saradnju još snažnije u narednom periodu – istakao je Katić.

Nastavak saradnje potvrđen je i kroz organizaciju manifestacija koje će biti održane u oba grada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO! Turci upali  na trening Srbije pred prvi meč orlova na EURO 2024 (VIDEO)