NE HAJU ZA ODLUKU OSNIVAČA: U Turističkoj organizaciji Herceg Novog neće pokretati inicijativu za smenu direktorke i izvršnog odbora

V.V.

26. 05. 2024. u 16:26

IAKO su na poslednjoj sednici hercegnovske Skupštine opštine usvojeni zaključci o smeni direktorke i članova Izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novog, na sednici Skupštine TO odlučeno je da neće pokretati inicijativu za smenu Milje Vitorović i IO ove organizacije.

НЕ ХАЈУ ЗА ОДЛУКУ ОСНИВАЧА: У Туристичкој организацији Херцег Новог неће покретати иницијативу за смену директорке и извршног одбора

foto: RT HN

Odluka je na sednici skupštine TO doneta većinom glasova. Od 17 članova prisustvovalo ih je devet. Rukovoditeljka Službe za administrativne poslove Tanja Mrkaić, informisala je da je dnevnim redom bilo predviđeno osam tačaka.

- Razmatrana je ostavka člana Skupštine ispred osnivača, Slavka Todorovića, i većinom glasova je potvrđena. Druga i treća tačka su bile na osnovu zaključaka SO Herceg Novi, inicijativa za pokretanje smene direktorke TO gde je većinom glasova odlučeno da se ta inicijativa ne pokreće, a većinom glasova takođe nije usvojena inicijativa za razrešenje članova Izvršnog odbora - kazala je Mrkaić.

Nije usvojen ni izveštaj o realizaciji programa rada za 2023. godinu, a usvojen je izveštaj o realizaciji finansijskog plana za prošlu godinu zajedno sa završnim računom. Usvojena je i odluka o izmenama i dopunama finansijskog plana za 2024. a saglasnost na rebalans moraju dati odbornici hercegnovske Skupštine opštine. Članovi Skupštine TO nisu usvojili ni izveštaje o radu Nadzornog odbora za 2023. u prva četiri meseca ove godine.

Podsetićemo, na predhodnoj sednici hercegnovske SO odbornici lokalnog parlamenta usvojili su zaključke za smenu direktorike i članova Izvršnog odbora TO, a na predlog odbornika Novske liste – Naš grad, naš brod. U predlogu je između ostalog navedeno da SO, kao osnivač TO, smatra da je direktorika Milja Vitorović dužnost obavljala nesavesno i nepravilno. Zbog toga je zahtevano  da se u najhitnijem roku, sazove sednica Skupštine TO i predloži  njeno razrešenje. Drugi zaključak predložili su Zoran Lazarević, Vladimir Kosić i Nikola Radman. Predloženo je da hitno budu razrešeni članovi Izvršnog odbora TO i pokrenut postupak razrešenja direktorke TO.

foto: RT HN

 

Činjenica da su u TO odbacili ove predloge  „ogolila“ je dva problema u Herceg Novom, saopštili su iz predsedništva Novske liste.

Minimalnim kvorumom i nategnutom većinom članovi Skupštine TOHN ocenili su da je savesno i pravilno platiti Valentini Katić 120 hiljada evra iz džepa Novljana za mesečni zakup ledenog tobogana koji je trebalo da bude jedan od dva najveća u Evropi, najveći u regionu. Trebalo je da bude postavljen u Herceg Novom za Praznik Mimoze. Dodaju da je ovakva odluka ogolila  dva velika problema Herceg Novog.

- Prvi je što članovi “turističke skupštine” među kojima nema niti jednog kojeg je delegirala Novska Lista, kao da ne shvataju da SO biraju građani Herceg Novog, i da su odbornici Skupštine opštine odgovorni građanima. Drugi je što su se skupe greške ponavljale nekoliko puta tokom 2023. godine! Tada je 120 hiljada evra izdvojeno za Egzit,  zatim i za Femili Fan, koji ne postoji ni u planu ni u programu. Za sve ove takozvane “projekte”, TOHN je dobijala podršku skupštinske većine od samo jednog glasa viška. Postavlja se pitanje  kome se i zašto plaća ova identična rata nekoliko puta godišnje, a kakav god da je odgovor građani Herceg Novog zaslužuju da ga čuju - saopštili su iz Novske liste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A ONDA SU SRBI POČELI SA ZLOČINOM! Rusija ismeva Nemačku, oduševljena šta su Srbi uradili pred meč sa Engleskom! (VIDEO)