KNEŽEVIĆ NAJAVIO TUŽBU: Lider DNP o objavi hrvatskih medija da po nalogu Vučića rukovodi akcijom hapšenja Đukanovića

V.K.

30. 05. 2024. u 11:03

LIDER Demokratske narodne partije Milan Knežević obratio se javnosti povodom teksta u hrvatskom Jutarnjem listu pod naslovom: “Sprema li se hapšenje Đukanovića?“ a u kome je, kako kaže, označen kao jedna od ključnih osoba koja po nalogu Aleksandra Vučića rukovodi akcijom hapšenja Mila Đukanovića.

КНЕЖЕВИЋ НАЈАВИО ТУЖБУ: Лидер ДНП о објави хрватских медија да по налогу Вучића руководи акцијом хапшења Ђукановића

Foto: DNP

- Osim što pomenuti tekst obiluje neistinama,glupostima, zluradošću, tabloidnošću, ipak je njegova namera opasnija i tendencioznija. A sve se dešava nakon saopštenog stava Predsedništva DNP-a o suspenziji podrške vladi Milojka Spajića kroz ispostavljene zahteve među kojima je izglasavanje Rezolucije o genocidu Jasenovcu – saopštio je Knežević.

Dodao je da je „U svom dosadašnjem političkom angažmanu jasno i beskompromisno saopštavao svoje stavove, vodio političke borbe, robijao zbog svojih uverenja, grešio u nekim situacijama, primao i zadavao udarce, mnogima nisam simpatičan, kod mnogih izazivam i agresiju, ali ono što je sigurno, svoje političke protivnike sam isključivo posmatrao kao “političke”i nikako drugačije.“

- Među njih spada i Milo Đukanović, o čijoj politici i njenoj pogubnosti po Crnu Goru mislim sve najgore. Uostalom, to sam mu i u lice saopštavao pred čitavom crnogorskom javnošću. Ipak, bez obzira na moj stav o Milu Đukanoviću, sve i da imam, a nemam nikave institucionalne mehanizme, ne bih radio ono što su drugi radili meni. Nisam se oglašavao, niti euforisao,ni kad su uhapšeni moji progonitelji, jer nisam vaspitavan da uživam u tuđoj muci makar se radilo i o mojim dželatima. Verovatno je ovo pogrešan stav, jer bi revanšizam bio potpuno logičan nakon svega što sam preživeo sa svojom porodicom, ali bih onda u tom slučaju bio isti kao oni protiv kojih sam se borio.

- Policija, tužilaštvo i sudovi treba da rade svoj posao bez zloupotreba, i da svakog, uključujući Mila Đukanovića i mene, u skladu sa Ustavom i zakonima Crne Gore procesuiraju ako za to imaju osnov. Spektakle za javnost i ponižavanja ljudi nikad nisam podržavao, jer sam prošao kroz taj špalir nekoliko puta, a nekima je i to malo bilo, pa su mi hapsili majku i brata kako bi izazvali moju reakciju – poručio je Lider DNP.

Poručuje da „Zato ovo targetiranje Jutarnjeg lista doživljava veoma ozbiljno jer ono ima za cilj da doprinese daljem podizanju tenzija i vrlo mogućim građanskim sukobima u Crnoj Gori.“

- Nijedna funkcija, nijedan mehanizam moći, nije vredan jedne suze, a kamoli kapi nečije krvi. Zbog toga ću se narednih dana konsultovati sa svojim pravnim timom oko podnošenja tužbe protiv Jutarnjeg lista, jer njihova objava ima za cilj da izazove nemire i građanske sukobe u Crnoj Gori. I neka niko ne pomišlja da naše unutrašnje političke antagonizme može iskoristiti da ugrozi mir koji smo uspeli sačuvati i u mnogo težim vremenima - zaključio je Knežević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

EURO 2024: Albanci su potpuno šokirani, orlovi imaju razlog za slavlje i razlog za tugu!