POVREDIO DETE I SUPRUGU: Hapšenje u Nikšiću zbog nasilja u porodici

M. SEKULOVIĆ

30. 05. 2024. u 19:59

POLICIJA je u Nikšiću uhapsila Ž.B. (37) zbog sumnje da je  počinio krivično delo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici.

ПОВРЕДИО ДЕТЕ И СУПРУГУ:  Хапшење у Никшићу због насиља у породици

Opština Nikšić

Policiji je prijavljeno da je fizički napao svoje maloletno dete, a potom i suprugu, nanoseći im povrede konstatovane izveštajem lekara. Pripadnici Odeljenja bezbednosti Nikšić su po nalogu državnog tužioca Ž.B. lišili slobode.

Pripadnici policije su u Nikšiću od 1. aprila do 30. maja podneli 14 krivičnih prijava zbog krivičnog dela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednicii, kao i 38 prekršajnih prijava zbog prekršaja iz Zakona o zaštiti od nasilja u porodici.

- Poređenja radi od 1. januara do 30. maja 2023. godine službenici nikšićke policije podneli su 12 krivičnih prijava zbog krivičnog dela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, dok je za isti period 2024. godine podneto ukupno 29 krivičnih prijava za isto krivično delo. Ovo predstavlja povećanje od 17 prijava ili približno 141,7 odsto - kažu iz policije i ukazuju da porast broja krivičnih prijava može ukazivati na nekoliko faktora, uključujući pojačane napore policijskih službenika u identifikaciji i procesuiranju slučajeva nasilja u porodici, kao i na veću spremnost žrtava da prijave ovakve događaje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ JE TENISKI ZLIKOVAC: Iznenađujuće reči DŽona Mekinroa, ovo je rekao o Nadalu i Federeru