PLJUSKOVI I POPLAVE U HERCEG NOVOM: Poplavljeni brojni objekti, zamućeno more u zalivu - Nevreme ostavilo haos za sobom (FOTO)

V.V.

31. 05. 2024. u 20:38

ZA SAMO tri sata jutros se na Herceg Novi izlilo preko 70 litara kiše po metru kvadratnom, potoci i bujice pretvorili su stepeništa i lokalne saobraćajnice u prave rečne tokove i na njih nanosili kamenje, zemlju, građevinski materijal, granje…

ПЉУСКОВИ И ПОПЛАВЕ У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Поплављени бројни објекти, замућено море у заливу - Невреме оставило хаос за собом (ФОТО)

Foto: V.V.

Najsnažniji pljusak trajao je tek dvadesetak minuta, a za otklanjanje posledica trebaće sigurno mnogo više vremena jer su poplavljena mnoga dvorišta, prizemlja kuća i zgrada…

More u zalivu je zamućeno, posebno u hercegnovskom delu u naselju Topla. Kritične tačke i ovog puta su bile u Meljinama, Zelenici, Bijeloj i Igalu, mestima duž hercegnovske rivijere. Na terenu su od ranog jutra ekipe Službe zaštite i spasavanja, vatrogasci i radnici Komunalno stambenog preduzeća, sektora putara i zelenila, takođe i komunalne inspekcije i policije.

Zatvoren je put prema Kutima gde se izlila Opačica. U Kumboru je na put uz more pao veliko bor, ali je već uklonjen. Izlio se i potok Pijavica u Bijeloj i napravio ogromnu štetu na obližnjim objektima.

Na svim lokalnim putevima ima odrona, ali se saobraćaj, otežano i oprezno ipak odvija.

Kiša je u toku dana oslabila, i dalje ima vetra, pa su brojne intervencije olakšane. No još jednom je priroda pokazala koliko je moćna, a ljudi koliko su nemarni u poštovanju njenih zakonitosti i bahati u odnosu na vodotokove koje nemilice zatrpavaju otpadom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

OSTAVKA? AJDE, SLEDEĆE PITANJE... Prva izjava Piksija nakon sletanja u Beograd