PIROVA POBEDA DPS, SNP NAJJAČA PARTIJA AVGUSTOVSKE VEĆINE: Održani lokalni izbori u Andrijevici, slavilo se uz trubače (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

02. 06. 2024. u 22:32

DEMOKRATSKA partija  socijalista, najjača je partija, ali je ova njena ''pobeda'', praktično označila i silazak sa političke scene u ovom gradu, čak i u slučaju da se pokušaju posleizborni manevri.

ПИРОВА ПОБЕДА ДПС, СНП НАЈЈАЧА ПАРТИЈА АВГУСТОВСКЕ ВЕЋИНЕ: Одржани локални избори у Андријевици, славило се уз трубаче (ФОТО)

M. S.

Ovo je jedan od najvažniih utisaka nakon saopštavanja rezultata lokalnih izbora u Andrijevici, gde je DPS osvojila 11 mandata, a koalicija Socijalistička narodna partija - Demokrate - "Odvažno, odlučno, odgovorno - Andrijevica se pita", sa nosiocem liste Željkom Ćulafićem (SNP) osam odborničkih mandata.

U unutarkoalicionoj podeli, SNP je dobio šest mandata, a Demokrate dva, što je pokazalo da je SNP najjača partija avgustovske većine iz 2020 godine, kada je u Crnoj Gori, kao i Andrijevici, Đukanovićeva partija poražena na izborina.

Pokret Evropa sad uspeo je da osvoji četiri odbornika mesta, "Za budućnost Andrijevice" - Nova srpska demokratija, Demokratska narodna partija, Prava Crna Gora, Slobodna Crna Gora, grupa građana, tri mandata, dok je Ujedinjena Crna Gora ostala bez mandata.

Građanska lista "Za budućnost naše dece - Andrijevica"-Ivan Radojević, uspela je da osvoji tri odbirnička mesta, što je respektabilan izborni rezultat, dok je će grupu građana "Vasojevićki pokret ujedinjenja" - Vesko Raketić ubudućem sazivu SO predstavljati jedan odbornik, što se takođe može smatrati uspehom.

- Naša koalicija je pobednik ovih izbora! DPS je poražena, ima svega 11 mandata. Očekujemo da naš kandidat Željko Ćulafić nastavi da obavlja dužnost predsednika Opštne Andrijevica. Osim naših koalicionih partnera, prihvatljiva nam je saradnja sa svim političkim snagaa, osim sa DPS. Sa njima nema ni razgovora - kazao je nakon tokom slavlja u štabu SNP i Demokrata lider SNP Vladimir Joković.

Nosilac liste PES dr Dragana Vučević za „Novost“ je istakla da je ovaj pokret oslonac buduće vlasti u Andrijevici.

- Nema ni primisli o bilo kakvoj saradnji sa DPS - decidno je odgovorila dr Vučević, koja nije krila zadovoljstvo izbornim rezultatom. - Bićemo druga politička snaga.

RAČUNICA

Andrijevica će se vratiti u ruke DPS, saopšteno je iz Opštinskog odbora ove partije u Andrijevici, na kraju izbornog dana.

Međutim, realnost je drugačija i sudeći po izjavama gotovo svih partija, koalicija i grupa građana, DPS ni u jednoj varijanti ne može doći do vlasti...

Lider Demokrata Aleksa Bečić rekao je u Andrijevici da „Navija da se formira stabilna vlast, koju bi činili odbornici svih lista, osim DPS jer se u prošlosti dešavalo da kada je sve zavisilo od jednog odbornika često dolazilo do nestabilnosti.“

- Svi ti ljudi koji su bili zajedno dugo godina i decenija do 30. avgusta (2020. godine) treba da sednu za isti sto. Razumemo ono što se dešavalo, i da je nekad bilo teških reči, sve se to dešava u kampanji - kazao je Bečić, koji je posebno istakao da je Demokratska partija socijalista osvojila četiri mandata manje u odnosu na rezultat od pre četiri godine.

Na kraju izbornog dana nnastaloje slavlje pristalica SNP iDemokrata. Stigli su i trubači,ispaljen je i vatromet. Veselo je bilo i u taboru Pokreta Evropa sad,koji će biti deo buduće vlasti...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOSOVO JE SRBIJA: Španci lupili šamar Albancima na EURO 2024, poslali jaku poruku (VIDEO)