JAKOVA I MILOJKA PRATI MILO: Najbolje ocenjeni političari po istraživanju Instituta Damar

Novosti online

05. 06. 2024. u 06:00

PREDSEDNIK Crne Gore Jakov Milatović najbolje je ocenjen političar u Crnoj Gori, pokazuju podaci istraživanja Instituta DAMAR.

ЈАКОВА И МИЛОЈКА ПРАТИ МИЛО: Најбоље оцењени политичари по истраживању Института Дамар

v.kadić

Prema tim podacima, Milatović ima najbolju prosečnu ocenu - 3,26. Nakon njega sledi predsednik Vlade Crne Gore i lider Pokreta "Evropa sad" Milojko Spajić sa prosečnom ocenom 3,09. Interesantno je da se na spisku odmah iza njega našao bivši predsednik i premijer Crne Gore i nekadašnji predsednik Demokratske partije socijalista (DPS) Milo Đukanović sa prosečnom ocenom 2,77.

Iako često prozivan za razne kriminalne radnje i od dela javnosti oštro osuđivan, Đukanović je iza sebe uspeo da ostavi predstavnike sadašnje parlamentarne većine, kao i nekadašnjeg premijera Dritana Abazovića.

Na četvrtom mestu je bivši predsednik Skupštine i lider Demokratske Crne Gore Aleksa Bečić sa prosečnom ocenom 2,73, a peti je bivši premijer i predsednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović - prosečna ocena 2,67. Predsednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević je na šestom mestu sa prosečnom ocenom 2,59, a nakon njega predsednik DPS Danijel Živković - prosečna ocena 2,53.

Svako svoga hvali

IZ DAMAR-a su naveli da je Milatović najbolje ocenjen od birača Pokreta "Evropa sad" - 4,18, kao i Spajić, koji je najveću ocenu dobio od birača PES - 4,43, dok je Đukanović najbolje rangiran kod glasača partije koju je predvodio - pristalice DPS dale su mu ocenu 4,68.

Osmi je predsednik Skupštine Crne Gore i lider Nove srpske demokratije (NSD) Andrija Mandić koji ima prosečnu ocenu 2,5, na devetom mestu je jedan od osnivača pokreta Preokret Srđan Perić sa prosečnom ocenom 2,46, a deseti je bivši ministar pravde Vladimir Leposavić - prosečna ocena 2,39.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura