POLICIJA U CRNOJ GORI U 19 GRADOVA PRETRESLA 50 LOKACIJA: Uhapšene četiri osobe, oduzete 24 "cevi", automobili, akcizna roba

M. SEKULOVIĆ

07. 06. 2024. u 15:45

SLUŽBENICI Sektora za borbu protiv kriminala su u ranim jutarnjim časovima, preduzimajući sinhronizovane zajedničke aktivnosti sa regionalnim centrima bezbednosti („Sever“, „Zapad“, „Centar“ i „Jug“), a koje su bile usmerene prema članovima organizovanih kriminalnih grupa, operativno interesantnim i sa njima povezanim licima, u cilju pronalaska oružja u ilegalnom posedu, narkotika i drugih predmeta, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, izvršili pretrese na više od 50 lokacija u 19 gradova na teritoriji Crne Gore. 

ПОЛИЦИЈА У ЦРНОЈ ГОРИ У 19 ГРАДОВА ПРЕТРЕСЛА 50 ЛОКАЦИЈА: Ухапшене четири особе, одузете 24 цеви, аутомобили, акцизна роба

Uprava policije CG

- Aktivnosti kriminalističke policije su, za sada, rezultirale procesuiranjem osam lica, od čega su  slobode lišena tri lica zbog krivičnih dela i jedno lice po nacionalnoj poternici, a protiv četiri osobe su podnete krivične prijave u redovnom postupku.

Policija je prilikom pretresa pronašla i oduzela 24 komada oružja, preko 2.000 komada municije različite vrste i kalibra, 1,3 kilograma eksploziva, delove od oružja, četiri vozila visoke klase, jedan motor, drogu, vage za precizno merenje, akciznu robu – cigarete i alkoholna pića,  hladno oružje, mobilne telefone i druge predmete, kažu iz Uprave policije Crne Gore.

Na teritoriji nadležnosti Regionalnog centra bezbednosti "Sjever" kriminalistička policija je u Kolašinu lišila slobode B.B. iz ovog grada zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Kod njega su pretresom pronađene i oduzete dve puške, pištolj, više komada municije, barut, 330 grama grama balina za municiju, sporogoreći štapin, hladno oružje i mašinica za punjenje municije, kažu iz policije, koja je u ovom gradu,  kod meštanina M.Š. pretresom pronađeno i oduzeto oko 1,2 kilograma eksploziva i dva pištolja. Protiv njega podneta je krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija, saopštila je policija, čiji su pripadnici

U Rožajama je pretresom oduzeli akciznu robu, 232  paklice cigareta.

i protiv jedne osobe podneli krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršila krivično delo nedozvoljena trgovina, a u daljim aktivnostima ovom licu je oduzet motocikl.

Na teritoriji ovog grada oduzeto je vozilo visoke klase radi provere, a od operativno interesantnog lica D.B. iz Bijelog Polja takođe je oduzeto vozilo visoke klase radi provere.

-Pretresom u Beranama kod lica M.P. policija je pronašla i oduzela preko 100 grama eksploziva, municiju, štapine, žice i sprovodnike za eksploziv. Postupajući tužilac naložio je veštačenje nakon čega će se izjasniti o kvalifikaciji dela, saopštila je policija, koja je u Pljevljima podnela krivičnu prijavu protiv B.L. zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljena trgovina. Kod njega su pretresom pronađena i oduzeta 43 paketa alkoholnih pića, bez akcizne markice. 

Na Žabljaku su izvršeni pretresi na tri lokacije, kojom prilikom su kod lica N.J. pronađena 22 komada municije zbig čega je zaradio krivičnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. 

Policija je Šavniku, prilikom realizacije pretresa, zatekla lice M.A. za kojim je bila raspisana nacionalna poternica, i on je uhapšen shodno naredbi suda radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od sedam mjeseci.

U Nikšiću su izvršeni pretresi kid tri lica, od jednog je oduzeto vozilo visoke klase, a od drugog revolver i vazdušna puška sa važećim oružnim listovima, kao i deo municije za koju lice nije posedovalo dozvolu. Oružje i municija su oduzeti i biće predmet upravnog postupka.

Pripadnici Regionalnog centra bezbednosti "Centar" su u Zeti pretresom prostorija koje koriste D.M. i R.M. iz Zete pronašli i oduzeli pištolj, lovački karabin, lovačku pušku i oko 1.200 komada municije. Po nalogu državnog tužioca R.M. je lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično delo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

- Na području nadležnosti Regionalnog centra bezbednosti „Jug“ kriminalistička policija je u Baru kod dva lica, koja nisu zatečena na adresi, pronašla i oduzela pakovanje sa sadržajem biljne materije za koju se sumnja da je marihuana i vagu za precizno merenje. U Tivtu je lišen slobode R.S. zbog sumnje da je izvršio krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je pretresom prostorija koje on koristi pronašla i oduzela materiju za koju se sumnja da je marihuana, kao i vagu za precizno merenje.

Na području opštine Budva policija je od dva lica oduzela radi provere 14 komada oružja i oko 630 komada municije sa važećim dozvolama, saopštila he danas Uprava policije Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DVA PROROČANSTVA KOJA SU JOJ OBELEŽILA ŽIVOT: Oba su se ostvarila, a kada se seti jednog uvek se rasplače