SPASENO DVOJE BELGIJANCA I TEŠKO POVREĐENA PLANINARKA: Pripadnici Vazduhoplovstva Crne Gore i GSS u akciji na Durmitoru (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

09. 06. 2024. u 08:30

PRIPADNICI Vazduhoplovstva Vojske Crne Gore pronašli su i transportovali crnogorsku državljanku koja je zadobila teške povrede glave tokom planinarenja u rejonu Bobotovog Kuka, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

СПАСЕНО ДВОЈЕ БЕЛГИЈАНЦА И ТЕШКО ПОВРЕЂЕНА ПЛАНИНАРКА: Припадници Ваздухопловства Црне Горе и ГСС у акцији на Дурмитору (ФОТО)

Ministarstvo odbrane CG

- Posada helikoptera Bell 412 i spasilački tim VCG reagovali su odmah po pozivu i izveli su operaciju spašavanja na vrlo nepristupačnom terenu, na 2.400 m nadmorske visine. Ovakve akcije, koje se često izvode u izuzetno kompleksnim uslovima potvrda su visokog nivoa spremnosti i obučenosti naših spasilačkih timova u reagovanju na krizne situacije - piše u saopštenju Ministarstva odbrane Crne Gore.

Inače, u noći između subote i nedelje pripadnici Gorske službe spašavanja Crne Gore , imali su još jednu akciju na Durmitoru, u reonu Samara.

- Dvoje državljana Belgije M.A.T (49) i B.A.P (44) u subotu posle podne ostalo je zaglavljeno na tom lokalitetu. Oni su u pratnji spasilaca bezbedno stigli na Žabljak. Poziv za pomoć upućen je putem OKC 112 Direktorata za zaštitu i spasavanje MUP - saopšteno je jutros iz GSS Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

ORLOVI LETE KA PRVOJ EVROPSKOJ POBEDI Srbija protiv Slovenije u nastavku Eura

24 godine nakon istorijskog okršaja na Euru 2000. godine u Belgiji i Holandiji, Srbija i Slovenija se od 15 časova sastaju u 2. kolu grupe C Evropskog prvenstva. Slovenija je tada šokirala SR Jugoslaviju i povela sa 3:0, ali su Plavi uspeli da ostvare jedan od najluđih povrataka u istoriji Evropskih prvenstava izjednačivši rezultat na 3:3 za samo 6 minuta.

20. 06. 2024. u 10:00

Komentari (0)

SRPSKI FUDBALERI OVAJ VELIKI HIT SLUŠALI U SVLAČIONICI: Pevačica se odmah oglasila - Svim srcem uz naše momke (FOTO)