ŽIČARA ZAPAKOVANA PET GODINA? Optužbe direktora TO Berane da se namerno koči otvaranje skijališta na Bjelasici

M. SEKULOVIĆ

12. 06. 2024. u 12:47

NOVE primedbe na račun državnih vlasti stigle su iz Berana.

ЖИЧАРА ЗАПАКОВАНА ПЕТ ГОДИНА? Оптужбе директора ТО Беране да се намерно кочи отварање скијалишта на Бјеласици

Foto: Printskrin

Neko svesno i namerno koči razvoj skijališta i valorizaciju planine Bjelasice na teritorijama opština Berane i Andrijevica, tvrdi član Odbora direktora preduzeća "Skijališta Crne Gore" Ivan Radević.

On je ovaj problem obznanio još pre godinu i po kada je zatražio da se žičara koja stoji već petu godinu "upakovana" u Kolašinu i Mojkovcu, gubeći vrednost, postavi prema planini Jelovici na teritoriju Berana i Andrijevice.

- Ovo je interes Berana i Andrijevice i njihova rukovodstva treba da se uključe u rešavanje ovog pitanja, jer je to od značaja za razvoj ne samo zimskog turizma, već i valorizacije potencijala Bjelasice sa ove strane, prema planini Jelovici, za koju je interesovanje poraslo nakon otvaranja puta od Berana prema Kolašinu - kaže Radević, direktor TO u Beranama.

Prema njegovim rečima, nova žičara koja propada koštala je oko pet miliona evra i prema projektu trebalo je da spaja ski-centre Žarski na području Mojkovca i Cmiljača na teritoriji Bijelog Polja.

Podrška

- POZDRAVLjAMO predlog Radevića. Prvo se mora izmeniti planska dokumentacija. Nadamo se da će ona biti naslonjena na Prostorni plan Crne Gore koji je u izradi - kažu u Opštini Berane.

- Naravno da nemam ništa protiv toga da se ti započeti centri završe, ali sam protiv toga da se Berane i Andrijevica, odnosno naša zajednička planina-lepotica ponovo zapostavi. U Crnoj Gori svi znaju i ćutali su dok se desetine miliona evra ulagalo u političke projekte izgradnje ski-centara Žarski i Cmiljača, a ko zna koliko treba para i vremena da se oni završe. Možda bi neko trebalo i da prizna da su to promašeni projekti iz vremena Vlade Duška Markovića. Odgovorno tvrdim, žičara prema Jelovici, od čega bi korist imao i Kolašin, nakon sve procedure, mogla bi da počne sa radom naredne zimske sezone. Golim okom je vidljivo da su vlade iz vremena DPS-a forsirale tu stranu Bjelasice, dok su Berane i Andrijevica, odnosno planina Jelovica, bili potpuno zapostavljeni - tvrdi Radević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

O OVOME SE NE PRIČA: Rođak Luke Modrića bio major u Krajini - Jovo svedočio u Hagu protiv Gotovine (FOTO)