RASPUŠTANJE SKUPŠTINE OROČENO DO PONEDELJKA: Većina u Podgorici traži mačin da prevaziđe krizu vlasti i izbegne nove izbore

I. D. S.

13. 06. 2024. u 11:42

ODBORNICI većine u podgoričkom parlamentu na prvom sastanku nisu uspeli da se dogovore na koji način da prevaziđu krizu u kojoj je lokalna vlast. Saglasni su jedino u tome da bi izbegli izlazak na izbore. Ipak, ta opcija nije isključena ukoliko odbornici Pokreta "Evropa sad" i njihove bivše partijske kolege, sada u Pokretu za Podgoricu, ne pronađu zajednički jezik. Sastanak je zakazan za ponedeljak, a ukoliko kompromis odbornika PES-a i PZP-a izostane, najverovatnije je da će se parlament raspustiti i krenuti u novu izbornu trku.

РАСПУШТАЊЕ СКУПШТИНЕ ОРОЧЕНО ДО ПОНЕДЕЉКА: Већина у Подгорици тражи мачин да превазиђе кризу власти и избегне нове изборе

I.D.S.

Da postoji šansa da se kriza prevaziđe veruje prva dama Podgorice Olivera Injac. Kako je istakla, PES je spreman za izbore, ali to, smatra, nije u interesu građana Podgorice.

Građani zasićeni glasanjem

DA izbori nisu dobro rešenje smatraju i u GP URA. Odbornica te partije Milena Vuković napominje da je parlamentarna većina upitna, ali da veruje u dogovor.

- Ako ne dođe do rešenja onda je jedina opcija da se ide na izbore. Mislim da izbori nisu dobri, jer su građani zasićeni izborima, jer je to vanredno stanje u državi. Mislim da je bolje da radimo i doprinosimo gradu, ali svakako se URA ne plaši izbora - saopštila je Vukovićeva.

- Postoji način da se nađu kompromisi i postigne dogovor. I sa strane PES-a i sa pozicije gradonačelnice sve vreme postoji apsolutna potreba i pozitivna energija kojom se šalju poruke otvorenosti za saradnju i dogovor i verujem da ukoliko postoji želja i spremnost kod kolega iz Pokreta za Podgoricu, da se dogovor može napraviti. Izbori trenutno nisu najbolje rešenje, oni ne bi odgovarali razvoju Podgorice, zbog toga što smo u prethodnih 14 meseci mnogo uradili da se sistem stavi u jedan funkcionalniji oblik - ocenila je gradonačelnica.

Na izbore se, iako su neizvesni, spremaju u Slobodnoj Crnoj Gori. Predsednik te partije Vladislav Dajković pripreme je započeo još prošle sedmice, kada je imenovano 50 koordinatora za svako naselje u glavnom gradu.

- Svakog dana slušamo prepucavanja, pretnje i disonantne tonove među pojedinim partenrima iz vladajuće koalicije. Ne mislim da je to odgovoran pristup, ali ukoliko se radi o nerešivim problemima, onda je poštenije ići na izbore, pa neka građani procene ko je radio za fotelju, a ko za njihove interese. Ne prizivamo izbore, ali smo i te kako spremni na njih - poručio je Dajković.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Šta donosi nova Samsung Galaxy Z serija uređaja?