KATANAC NA "SVECU" BLOKIRAĆE I BUDVU: Prilaz gostima turističke metropole bi mogao biti onemogućen iduće sedmice

B. DABIĆ

15. 06. 2024. u 06:45

NA pragu špica letnje turističke sezone u Crnoj Gori, metropola turizma mogla bi biti blokirana, ukoliko se grad-hotel Sveti Stefan ne vrati na upravljanje Crnoj Gori.

КАТАНАЦ НА СВЕЦУ БЛОКИРАЋЕ И БУДВУ: Прилаз гостима туристичке метрополе би могао бити онемогућен идуће седмице

I. Marinković

Rok koji su meštani dali Vladi Crne Gore da raskine ugovor sa kompanijom Adriatic Properties o zakupu grada-hotela Sveti Stefan, ističe danas. Ukoliko se njihov zahtev ne ispuni stanovnici Pržna i Svetog Stefana, kako su najavili, krajem naredne sedmice će blokirati kružni tok na ulazu u Budvu. Njihov zahtev je da ova kompanija vrati državi na upravljanje grad-hotel Sveti Stefan.

Član Saveta Mesne zajednice Sveti Stefan Blažo Rađenović podsetio je da su se meštani u više navrata do sada obraćali predsedniku Crne Gore, Jakovu Milatoviću, Vladi i ministarstvima, Skupštini Crne Gore, Opštini Budva i svim relevantnim adresama za rešavanje problema otvaranja hotela "Sveti Stefan".

- Jedini odgovor stigao je od Jakova Milatovića koji je iskazao zainteresovanost za rešavanje problema i uputio nas na Vladu. Mi smo prinuđeni da svoje aktivnosti i poruku sa protesta održanog 24. marta na Svetom Stefanu koju smo uputili Vladi i Skupštini sprovedemo u delo. Na sednici Saveta MZ koja je održana u ponedeljak jedan od zaključaka je bio da ćemo sačekati do 15. juna izjašnjenje Vlade i Skupštine, a onda obavestiti policiju i sve službe i organizovati za kraj sledeće sedmice na pola sata potpunu blokadu kružnog toka na ulazu u Budvu u mestu Zavala - kazao je Rađenović.

On je dodao da će protest simbolično biti u pet minuta do 12 časova.

- Zašto baš kružni tok na Zavali? Odgovor je jasan, zato što je taj ugovor donesen u Podgorici i poruka ide baš prema Podgorici. Zato ćemo protestnu šetnju organizovati baš blokiranjem tog kružnog toka, te ukoliko ni ovu poruku ne prihvate ozbiljno i ne krenu u proceduru raskida i rešavanja problema kršenja štetnog ugovora, mi ćemo intenzivirati naše proteste jer smo prisiljeni na taj vid zaštite prava građana MZ Sveti Stefan, ali i svih ostalih - kaže Rađenović.

Đeljošaj

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj je početkom juna izjavio da će predložiti Vladi raskid ugovora sa zakupcem grad-hotela Sveti Stefan, ukoliko ne počne sa radom ove sezone. Za sada Sveti Stefan je zatvoren.

Do sada nije došlo do dogovora o načinu funkcionisanja Kraljičine plaže i staze između te plaže i spa-centra u Miločerskom parku, hotelski operator "Aman" neće da otvori grad-hotel Sveti Stefan, jer ne mogu da garantuju gostima bezbednost i privatnost.

Kroz dopise, urgencije, proteste i javne nastupe, članovi Saveta MZ Sveti Stefan su više puta ukazivali državnim institucijama i javnosti na činjenicu da se obaveze iz ugovora između kompanije Adriatic Properties i Vlade Crne Gore ne poštuju, te da su se stekli uslovi za raskid tog ugovora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NOVA SITUACIJA NA EURO 2024: Dušan Tadić nije bio na treningu Srbije dan posle meča sa Engleskom, evo i zašto