NOVI IZLIV MRŽNJE PREMA SRBIMA U CRNOJ GORI: Službeniku SPC ponovo demoliran auto, porodica strepi za bezbednost (FOTO)

M. SEKULOVIĆ

15. 06. 2024. u 19:04

POD okriljem noći neko je u Beranama ponovo demolirao automobil S.R., službenika Srpske pravoslavne crkve!

НОВИ ИЗЛИВ МРЖЊЕ ПРЕМА СРБИМА У ЦРНОЈ ГОРИ: Службенику СПЦ поново демолиран ауто, породица стрепи за безбедност (ФОТО)

Privatna arhiva

-Automobil je demoliran na parkingu ispred zgrade gde živimo, u centru Berana, saopštila je njegova porodica. - Strahujemo za svojuu bezbednost.

Oni ukazuju na činjenicu da je ranije na istom vozilu više puta pričinjena veća materijalna šteta i da počinioci nisu pronađeni...

Obzirom da su napadi na našu imovinu kontinurani i da policija do sada nije uspela pronaći počinioce, iz porodica strahuje da su napadi učinjeni iz mržnje i po nacionalnoj osnovi, te izražavaju bojazan da bi sledeći korak mogao biti fizički napad.

Nakon što je slučaj prijavljen policiji na licu mesta sačinjen je zapisnik.

Slučaj je dospeo do Saveta za građansku kontrolu rada policije.

-Kao jedan od mogućih motiva napada na privatnu imovinu pominje se i etnička pripadnost uz bojazan da može doći i do ugrožavanja bezbednosti i fizičkog integriteta. Savet je od direktora Uprave policije Aleksandra Radovića zatražio da naloži preduzimanje odgovarajućih mera i radnji kako bi se rasvetlili raniji i najnoviji napad na imovinu a Savetu o preduzetom pružila detaljna informacija - saopšteno je uz Saveta za za građansku kontrolu rada policije, koji je direktoru Uprave policije uputio preporuku da "odgovarajući starešina u Odeljenju bezbednosti Berane ostvari neposredni kontakt sa oštećenom porodicom i informiše ih o aktivnostima i daljem planu delovanja policijskih službenika."

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NEVEROVATNA PRIČA: Kako je nastao izraz kaži dragička?