MITROPOLIT JOANIKIJE: Špijuni zapisivali ko ulazi u Cetinjski manastir!

V.K.

18. 06. 2024. u 11:06

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Joanikije služio je u Cetinjskom manastiru povodom „praznika Svetog sveštenomučenika Joanikija (Lipovca), mitropolita crnogorsko-primorskog.

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Шпијуни записивали ко улази у Цетињски манастир!

V. K.

Mitropolit Joanikije je, govoreći o Joanikiju Lipovcu, mitropolitu iz vremena Drugog svetskog rata, pomenuo i njegovu ćerku koja je, kako je rekao, živela na Cetinju i radila u prosveti.

- Negde već pod stare dane u prepisci sa svojim sinom, ona piše sa ljubavlju i toplinom majčinskom: Milo mi je, dragi moj sine, što si bio u Kotoru na službi. Tamo je, svakako, sve drugačije nego na Cetinju. Tamo ne stoje špijuni pred crkvom kao što stoje pred Cetinjskim manastirom i upisuju svakoga ko u manastir uđe da se moli Bogu. Meni je mnogo drago što si bio na Svetoj službi i što si spreman uvek da kažeš da si unuk svetoga Božijeg ugodnika i oca mojega mitropolita Joanikija, kazao je Joanikije Mićović, dodajući da je to svedočanstvo kakva su vremena bila nakon Drugog svetskog rata.

- Posebno kako je bilo ovde na Cetinju, gde su po tadašnjim svedočanstvima uglednih i čestitih Cetinjana po dvojica špijuna se stalno smenjivali. I to je bilo tako i doskoro, ne znam da li je i danas, da pred Cetinjskim manastirom beleže ko sve ulazi u crkvu Cetinjskog manastira i ko sve pristupa ćivotu Svetoga Petra Cetinjskoga, kazao je mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije (Mićović).

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

USKORO POČINJE STROGI POST: Posvećen je Svetim apostolima Petru i Pavlu, evo šta ne bi trebalo da jedemo